Přejít k hlavnímu obsahu

EnVyUs propouští své CS:GO týmy

22. 6. 2018 | 14:39 Counter-Strike 2
Americká esport organizace EnVyUs se rozhodla propustit oba své CS:GO týmy. Reaguje tak na špatné výsledky, které si francouzská sestava poslední rok připisuje.Organizace EnVyUs se na CS:GO scéně pohybuje od roku 2015, kdy pod svá křídla vzala tehdejší sestavu týmu LDLC. Tým se stal dominantním na CS:GO scéně, sbíral jeden titul za druhým a dokonce zvítězil na DreamHack Cluj-Napoca Majoru.
Výchozí obrázek

Americká esport organizace EnVyUs se rozhodla propustit oba své CS:GO týmy. Reaguje tak na špatné výsledky, které si francouzská sestava poslední rok připisuje.

Organizace EnVyUs se na CS:GO scéně pohybuje od roku 2015, kdy pod svá křídla vzala tehdejší sestavu týmu LDLC. Tým se stal dominantním na CS:GO scéně, sbíral jeden titul za druhým a dokonce zvítězil na DreamHack Cluj-Napoca Majoru.

Od té doby to ale šlo s týmem z kopce a v roce 2016 se Francouzi dostali na dno, když například skončili poslední na největších turnajích roku jako IEM Katowice, MLG Columbus Major nebo ESL One Cologne Major. 

Špatné výkony se s týmem táhly do teď a nepomohlo ani množství změn v sestavě a ani loňský francouzský shuffle. Organizace se tedy rozhodla k razantnímu kroku - propustit kompletní CS:GO tým včetně akademie. Bez střechy nad hlavou se tak ocitá 11 hráčů. Podle kapitána hlavního týmu KioShiMi však nejspíš zůstane hlavní tým pospolu v sestavě, v jaké se účastnil CS:GO Asia Championship, tedy KioShiMa, ScreaM, hAdji, SIXER a xms.

"Užili jsme si práci s každým hráčem, koučem i manažerem, který se podílel na běhu CS:GO týmu i akademie za ty 4 roky v Evropě. Francouzští hráči a fanoušci, kteří se podíleli na růstu popularity CSka ve světě, zůstanou navždy v kousku našeho srdce. Jsme hrdí na úspěchy našeho týmu a přejeme hráčům jen to nejlepší. Team Envy by nebyl bez CS:GO tím, čím dnes je, a těšíme se, až odhalíme fanouškům naše další plány."

- Mark Rufail, CEO Envy Gaming

Budoucnost bývalých hráčů EnVyUs je zatím nejasná. Naopak americká organizace plánuje přijít s novým týmem v Americe.

Štítky: EnVyUs
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.