Přejít k hlavnímu obsahu

Hearthstone Global Games 2018: Rozcestník

16. 7. 2018 | 23:00 Hearthstone
Rok se s rokem sešel a Hearthstone Global Games jsou zpět! Český výběr má před sebou úkol nejtěžší, a to obhájit loňský titul. Zatímco vloni Slováci vypadli již na začátku, letos jsou šance jejich výběru o mnoho vyšší. Celá show započne v úterý 17. července v 10 hodin ráno.
Výchozí obrázek

Rok se s rokem sešel a Hearthstone Global Games jsou zpět! Český výběr má před sebou úkol nejtěžší, a to obhájit loňský titul. Zatímco vloni Slováci vypadli již na začátku, letos jsou šance jejich výběru o mnoho vyšší. Celá show započne v úterý 17. července v 10 hodin ráno.


 

Zápasy českého a slovenského týmu - 1. část (swiss)
17. 7. 10:00 {#Slovenská Republika} Slovensko3:1{#Izrael} IzraelDetail
18. 7. 22:00{#Česká Republika} Česká republika3:2{#Kanada} Kanada
Detail
24. 7. 10:00{#Slovenská Republika} Slovensko2:3{#Španělsko} ŠpanělskoDetail
25. 7. 18:00{#Česká Republika} Česká republika3:2{#Indonésie} IndonésieDetail
1. 8. 22:00{#Slovenská Republika} Slovensko0:3{#Chile} ChileDetail
2. 8. 0:00{#Česká Republika} Česká republika3:2{#Kolumbie} RumunskoDetail
21. 8. 18:00{#Česká Republika} Česká republika1:3{#Ukrajina} UkrajinaDetail
21. 8. 18:00{#Slovenská Republika} Slovensko2:3{#Kanada} KanadaDetail
29. 8. 22:00{#Česká Republika} Česká republikavs.{#Německo} NěmeckoDetail


Jaromír "Jarla" Vyskočil byl vloni znám především jako ladder grinder, ale za uplynulý rok obrovsky herně vyrostl. Patří k jedněm ze žhavých kandidátů na výhru v HCT Last Call, díky čemuž by se mohl kvalifikovat na samotné mistrovství světa. To samé lze říci i o jeho týmu Nordavind v HCT týmové soutěži. Na velkou individuální výhru stále čeká, ale vzhledem k jeho pracovitosti a zkušenostem by to měla být pouze otázka času. V HGG reprezentaci bude plnit hlavně roli testera a technického hráče, stejně jako minulý rok.


Mikuláš "pokrovac" Dio už z hlediska věku není benjamínkem českého výběru a podle počtu let odehraných v kompetetivních karetních hrách může hravě soupeřit i s Faelim, vždyť prvního Pro Touru v MtG se zúčastnil již v roce 2012. Po loňské výhře v HGG jsme o Pokym herně až tolik neslyšeli, nicméně stabilní výsledky na ladderu podává stále. Stejně jako jeho HGG spoluhráči Jarla a Findan už má jisté místo na letošním MČR a spolu s Jarlou patří mezi elitní pětici hráčů, kteří se zúčastnili všech sedmi evropských Playoffs v historii.

Oldřich "Faeli" Mahdal prožívá právě svou sezónu snů a dokazuje, že i v Hearthstone lze podávat neskutečně stabilní výsledky. Letošek odstartoval tím, že na domácí scéně v zimě vyhrál několik turnajů v řadě a pak na to navázal Top8 ve Wild Turnaji v Kalifornii, stříbrem z Osla, Top8 v EU Playoffs a Top4 na Dreamhack Summer. Nedávno se stal součástí dánského celku Coppenhagen Flames, takže bude druhým "seveřanem" v naší reprezentaci. V týmu bude pravděpodobně zastávat roli kapitána kvůli jeho citu pro hru a strategickému myšlení.

Václav "Findan" Prosser proslul na začátku své Hearthstone kariéry zejména jako hráč agresivních balíčků, ovšem dnes už ovládá celé spektrum strategií. V komunitě je oblíben pro svoji povahu "co na srdci, to na jazyku". Na ladderu se mu podařilo několikrát získat vytoužený rank 1 legend a letos dokázal urvat i své první LAN finále na Tiger Masters. V týmu bude nejmladším hráčem a bude hodně záležet na tom, jak si spolu s ostatními sednou. Doufejme, že se poučí ze zkušeností z COOL ligy.



Martin "martim" Masrna je dlouhodobě nejlepším Hearthstone slovenským hráčem. Vloni ovšem podcenil svoji propagaci v HGG volbách a Slováci ho nezvolili. Letos tak nenechal nic náhodě a nasbíral skoro tolik HCT bodů, jako zbytek celého týmu dohromady. Mezi jeho největší úspěchy patří zisk titulu Mistra SR z roku 2016, několik top 10 legend finishů na ladderu a 9. místo na letošních EU playoffs. Úspěchů by mohlo být ještě o něco více, kdyby jej o ně nepřipravil Faeli. Vrátí mu to martim v rámci Global Games?


Michal "HiImJoZo" Jozefek je znám hlavně jako turnajový hráč, protože na ladder nemá kvůli náročné škole a soutěžení v šachu čas. Body k tomu, aby dosáhl na samotnou nominaci do HGG, nahrával po nocích při učení se na zkoušky, naštestí jich Slováci nepotřebovali narozdíl od Čechů mnoho a tak to stačilo. JoŽo se proslavil zejména tím, že dvakrát vyhrál Y-Games a dobrých výsledků dosahuje i v turnajích na PLAYzone. Mezi jeho koníčky patří tvorba více či méně povedených memů, které jsou občas k vidění na facebooku.

Branislav "zataro" Štukovský je mistr mnoha řemesel. V civilním životě se živí několika povoláními a stejně tak to má i ve světě gamingu. Začínal na Warcraftu 3 a Starcraftu 2, kde vyhrál pár turnajů a o řadu let později přesedlal na karetní hry Hearthstone a Gwent. Mezi jeho největší úspěchy v HS patří rank 1 legend finish a Top16 na HCT Germany. Zataro nesoutěží jen u počítače, ale účastní se i překážkových závodů, jako např. Spartan Race. V HGG týmu bude plnit hlavně roli analytika, vzhledem k tomu, že ji dělá i profesionálně.

Marek "cekmara" Šalgovič je jedním z řady hráčů, kteří hrají Hearthstone především pro zábavu a jejich hlavním cílem je každý měsíc uhrát legendu. Díky Global Games ale začal letos hru brát více vážně, což se ukázalo hned na Y-Games, kde se dostal až do Top4. V karetních hrách ovšem nepatří mezi nováčky, má dlouholeté zkušenosti z hraní Yu-Gi-Oh! Mezi jeho zájmy patří fotbal a škola, stejně tak jako zbytek slovenského týmu se i on zabývá IT. V národní reprezentaci bude hrát roli experta na aggro, což sliboval i ve své volební básni.
Štítky: Global Games