Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace do Hitpoint Masters jsou u konce

16. 7. 2018 | 12:36 League of Legends
Jubilejní desátá sezóna Hitpoint Masters v League of Legends klepe na dveře a minulý týden dokonce proběhl kvalifikační cyklus, který kromě čtyř týmů z LEGENDs určil další dva účastníky.
Výchozí obrázek

Jubilejní desátá sezóna Hitpoint Masters v League of Legends klepe na dveře a minulý týden dokonce proběhl kvalifikační cyklus, který kromě čtyř týmů z LEGENDs určil další dva účastníky.

Od letošního jara je domácí liga Masters možností dostat se do Evropy a to mezi nejlepší týmy mezi LCS. Tohle zajišťuje nově vzniklá soutěž European Cup, kam se premiérově z našeho regionu kvalifikovala eSuba. K nejvyšším metám však měla hodně daleko. Vítězství jarních LEGENDs ale přední domácí organizaci zajistilo slot v další sezóně Masters a to společně s dalšími týmy eXtatus, Dark Tigers a Majestic Lions. V jakých sestavách ale nastoupí, je zatím neznámé.

Obhájce titulu eSuba jde do boje v pozměněné sestavě (Foto: Hitpoint.cz - Radek Vebr)

Jelikož je tato soutěž šestičlenná a dva týmy byly po neúspěchu v jarní sezóně vyřazeny, bylo opět nutné odehrát kvalifikační turnaje, tentokrát ve dvou fázích. Obě otevřené kvalifikace byly naprosto pro všechny, první se zúčastnilo 25 týmů, té druhé pouze 18. Z každé poté postoupili finalisté do uzavřené části, kde se v BO5 sériích hrálo o zmíněné dva sloty. Vítězem úvodní kvalifikace se stali Inside Games před NotEvenTroll, kteří zaskočili daleko známější jména, ve druhé již uspěl známými jmény napěchovaný tým Furca Angels. Ten si ve finále poradil s ECLOT.

Uzavřená část kvalifikace do Hitpoint Masters #10 byla pouze o dvou zápasech, zato maratónových. BO5 série slibovaly velkou podívanou, ani jedno klání navíc neskončilo jednoznačným rozdílem 3:0. Prvním postupujícím se stal celek Inside Games MSI, jehož zajímavá soupiska si ve čtyřech hrách poradila s pozměněnou sestavou ECLOT.LYNX. Velká očekávání splnili i hráči Furca Angels, kde nechybí hvězdy jako Jejky, odstranovac nebo WorstAdc. NotEvenTroll se na více než jednu hru nezmohli a pokud FA nastoupí do ligy ve složení z kvalifikace, fanoušci se mají na co těšit! Rovněž to ale znamená další změny v eSubě.

Inside Games MSIFurca Angels
{#Česká Republika} Jakub Dreedy Viceník
{#Česká Republika} David Daweee Násada
{#Česká Republika} Jan Dread Hrbáč
{#Česká Republika} Tibor Charca Charčenko
{#Česká Republika} Dominik Sufon Dvořák
{#Slovenská Republika} Michal odstranovac Duchoň
{#Česká Republika} David Jejky Jakubec
{#Slovenská Republika} Matúš RusO Rusňák
{#Česká Republika} Václav WorstAdc Šrajer
{#Česká Republika} Václav Vasked Benda

Výčet týmů v desáté sezóně Masters máme kompletní a vy se stejně jako v minulých sezónách můžete těšit naši coverage soutěže, která prvním hracím dnem odstartuje v úterý 24. července.

Štítky: Hitpoint Masters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.