Přejít k hlavnímu obsahu

Matty: Výhru si podle mě odnese Vlčák

22. 4. 2018 | 17:20 Hearthstone
Celý víkend má Matty napilno s komentováním Vodafone Jarní sklizně. Těsně před finálem jsme si tohoto talentovaného hráče a castera na chvíli vypůjčili a položili mu pár otázek. Jak si to užívá? A co si myslí o průběhu turnaje? Čtěte náš rozhovor!Tak ahoj Matty, hned na úvod, jak si to na Sklizni užíváš?Je to tu super, je to tu fakt hezky zařízené.
Výchozí obrázek

Celý víkend má Matty napilno s komentováním Vodafone Jarní sklizně. Těsně před finálem jsme si tohoto talentovaného hráče a castera na chvíli vypůjčili a položili mu pár otázek. Jak si to užívá? A co si myslí o průběhu turnaje? Čtěte náš rozhovor!

Tak ahoj Matty, hned na úvod, jak si to na Sklizni užíváš?

Je to tu super, je to tu fakt hezky zařízené.

Ty jsi známý spíše jako hráč, jak si užíváš komentování? Cítíš na sobě trému?

Tak lehká tréma je tu stále, ale není to nic hrozného, užívám si to a rozhodně se nestresuji!

A co tě vlastně baví více? Komentování nebo hraní? 

Tak komentování je sice super, ale postrádá to tu touhu po výhře, nemáte prostě tu chuť odnést si zlato. Ale chápu i ty, co baví komentování, obojí má něco do sebe, já ale raději zůstanu u toho hraní.

No ale teď už jdeme k samotnému turnaji – kdo tě svým postupem nejvíce překvapil?

Tak bezpochyb to je Vlčák77, jeho line-up se mi zdál strašně podivný (což dokazuje i brzký konec HAVAJE, který hrál s podobným), měl ale celkem štěstí, že potkával Control decky, proti kterým to stavěl.

A naopak, koho bys chtěl v elitní čtyřce vidět, koho jsi tipoval na postup, ale nezvládnul to?

Tak já věřil Rybkovi, mrzí mě, že to nezvládnul. Měl hezký line-up a hlavně hraje skoro každou Sklizeň, ale vždy mu to o kus uteče. Což se tedy stalo i nyní. 

My už jsme spolu decklisty rozebírali, když se ale podíváš teď, po spoustě her na balíčky všech hráčů, jaké decky ze Sklizně se ti líbily nejvíce?

Tak v preview před Sklizní jsem říkal, že Taunt Druid, který je teď považován za jeden z nejlepších balíčků vůbec, nebude moc fungovat. To se celkem vyplnilo, ale nejlepší? No, asi Big Mage. Ano, je sice špatný na ladder, plný Warlocků, ale tady, kde si ho můžete v klidu zabanovat, se mi fakt líbí. A proč ne Warlock? Protože ten to má stejné, jako většina silných decků – lidi vám ho buď zabanují nebo proti němu postaví a vy si moc neškrtnete. 

Když si trochu více rozebereme putování jednotlivých hráčů, nejzajímavější je asi to Járy Vyskočila. V prvním kole spadnout do LB a dotáhnout to až na postup, to jde. Co si myslíš, že stálo za tímto skvělým comebackem?

Tak mimo toho, že Jarla je skvělý hráč, za tím stojí určitě dobrý line-up. Nezvolil ani moc anti-aggro, ani anti-control, měl prostě šanci proti všemu a to se nakonec ukázalo jako dobrá taktika.

Máme před sebou už zápasy "jen" o peníze. Koho tipuješ na zisk hlavní ceny? 

Určitě Vlčáka, především kvůli jeho balíčkům.

Tak jo, díky za rozhovor!

Já také děkuji!

miluju videohry a hlavně ligu legend