Přejít k hlavnímu obsahu

*Na kolik si týmy přišly v 28. sezóně ESEA lig?

21. 8. 2018 | 11:52 Counter-Strike 2
28. sezóna dlouhodobých ESEA lig je za námi. Jak v létě uspěly české a slovenské týmy?
Výchozí obrázek

28. sezóna dlouhodobých ESEA lig je za námi. Jak v létě uspěly české a slovenské týmy?

UPDATE: Po kontumaci za nepovoleného hosta hrajícího na cizím účtu (tentýž prohřešek jako u VENI VIDI VICI) byla Pyctophobia zbavena 1. místa v ESEA Open lize, což znamená výhru 1300 $ namísto 1950 $ a namísto ligy Advanced postup pouze do Main, kde se potkají s Teamem Gravity, Teamem Brute XPG a eEriness E-BLUE. Kompletní vysvětlení situace naleznete zde.




Do vyřazovací části a bojů o postup do vyšších divizí se probojovala rovná desítka česko-slovenských zástupců. V jejich čele stál warmup, který minule bohužel propadl z Mountain Dew League do nově vzniklé, třetí nejvyšší divize, Advanced. Tam aktuální domácí jednička narazila na silnou finskou sestavu ENCE eSports, které na třech mapách podlehly. Výsledkem je umístění v TOP8, které krůček od postupových možností znamená alespoň finanční odměnu 550 $.

V následující sezóně však warmup nebude v ESEA Advanced osamocený. Za umístění v semifinále se podařil postup vybojovat týmu Dark Tigers, který si díky tomu odnesl i zisk 1410 $. V čtvrté nejvyšší divizi Main jsme měli ještě dva zástupce, týmy Gravity i Brute XPG to do postupové TOP16 ani k finanční odměně bohužel o jediné kolo play-off nedotáhly.

Sestava Dark Tigers drží letos pospolu a sbírá úspěchy na domácí i zahraniční scéně (Foto: Dark Tigers)

Husarský kousek se podařil Pyctophobii. Ta sice ihned po finále nejnižší divize Open oznámila rozložení sestavy na dvě části, ale vyřazovací boje i tak zvládla a kromě nejvyššího zisku pro CZ/SK tým v této sezóně (1950 $) znamená triumf i skok hned o tři divize, přímo do Advanced.

Zapomínat nesmíme ani na eEriness E-BLUE, tento celek se srdnatě pral v ESEA Intermediate, mezikrůčku mezi ligami Main a Open. Bohužel pro ně byl tým MightyWolves ve čtvrtfinále nad jejich síly a umístění v TOP8 znamená vedle odměny 400$ postup "pouze" do Mainu.

Pouze do Intermediate se pro podzimní sezónu z Open divize posouvá tým GodsPlan za osmifinále, Gunrunners.AOC (dříve FuryEsport) a v play-off zkontumovaný celek VENI VENI VICI za TOP32, stejně jako bývalá sestava Gunrunners za TOP64, pokud se rozhodne do ligy nastoupit.

Pyctophobii se po triumfu na Y-Games 2018 daří i v Evropě (Zdroj: Pyctophobia)

Do 29. sezóny již byly spuštěny registrace, zkusit štěstí na evropském poli může naprosto každý! Nejenže se můžete přihlásit do nejnižší evropské soutěže ESEA Open, novinkou jsou i předsezónní kvalifikační turnaje, díky kterým můžete některé divize přeskočit a začít rovnou výše!

  • ESEA Advanced: 25. srpna - TOP2 postupuje
  • ESEA Main: 26. srpna - TOP4 postupuje
  • ESEA Intermediate: 27. srpna - TOP8 postupuje

Věříme, že i na podzim se počet česko-slovenských týmů v ESEA S29 přehoupne přes desítku!


Pro shrnutí, kolik si které české a slovenské týmy z této sezóny odnesly peněz?

{#Slovenská Republika} warmup - 5. až 8. místo ESEA Advanced - 550 $
{#Česká Republika} Dark Tigers - 3. až 4. místo ESEA Main - 1410 $
{#Slovenská Republika} eEriness E-BLUE - 5. až 8. místo ESEA Intermediate - 400 $
{#Slovenská Republika} Pyctophobia - 2. místo ESEA Open - 1300 $

A kdo zaznamenal postup do vyšší divize pro 29. sezónu?

{#Česká Republika} Dark Tigers: Main → Advanced
{#Slovenská Republika} eEriness E-BLUE: Intermediate → Main
{#Slovenská Republika} Pyctophobia: Open → Main
{#Česká Republika} GodsPlan: Open → Intermediate
{#Česká Republika} Gunrunners.AOC: Open → Intermediate
{#Slovenská Republika} VENI VENI VICI: Open → Intermediate
{#Česká Republika} ex-Gunrunners: Open → Intermediate

Zdroj: esea.net
Štítky: ESEA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.