Přejít k hlavnímu obsahu

Neon: První Slovák na LCS soupisce

8. 6. 2018 | 11:58 League of Legends
Matúš "Neon" Jakubčík dlouhodobě reprezentuje domácí scénu v zahraničních týmech jako Origen či Millenium. Nyní dokonce bude působit coby náhradník v týmu Unicorns of Love v EU LCS. Jaká je ale vlastně situace okolo slovenského AD Carry?
Výchozí obrázek

Matúš "Neon" Jakubčík dlouhodobě reprezentuje domácí scénu v zahraničních týmech jako Origen či Millenium. Nyní dokonce bude působit coby náhradník v týmu Unicorns of Love v EU LCS. Jaká je ale vlastně situace okolo slovenského AD Carry?

Po hraní za domácí jedničku eSuba si Neon zahrál ve španělské lize za Origen a nedlouho poté i za stejnou organizaci v evropské Challenger Series. V létě 2017 si ho vyhlídla francouzská organizace Millenium, za kterou hraje dodnes a ještě nedávno odehrál po boku Denyka a Humanoida dva francouzské turnaje v rámci Open Tours. Na obou turnajích skončilo Millenium na čtvrtém místě a na European Masters se tak nejspíše nepodívá.

Možná ale hlavně díky výkonům v European Masters si Neon udělal dobrou pověst a ve svém hledáčku ho našel i jeden z týmů evropské nejvyšší ligy, Unicorns of Love. S tímto týmem se Neon oficiálně spojil před několika dny a v letním splitu bude plnit roli náhradníka. Jak jeho role bude vypadat a jak vidí svou blízkou budoucnost nám Neon nastínil v krátkém rozhovoru.

Aktuální sestava Unicorns of Love:

{#Finsko} Matti "WhiteKnight108" Sormunen 
{#Dánsko} Jonas "Kold" Andersen  
{#Německo} Fabian "Exileh" Schubert 
{#Španělsko} Samuel "Samux" Fernández Fort 
{#Korejská republika} Eun "Totoro" Jong-seop 

{#Slovenská Republika} Matúš "Neon" Jakubčík 
{#Francie} Audrey "AudreyLaSapa" Coënt 

Pojďme se nejdříve vrátit zpátky v čase. Na European Masters jsi s Millenium skončil na 5. - 8. místě. Jak hodnotíš tento turnaj?

Osobne som do toho dal všetky sily. Odišiel som zo školy na mesiac, aj keď ma v máji čakala maturita. Počas bootcampu sme sa ako tím neskutočne zlepšili, akurát sme mali jeden problém a to champion pool midlanera. Tejto slabosti naši nepriatelia, Illuminar Gaming,  dostatočne využili a následne nás porazili. So svojim osobným výkonom som bol ale spokojný.

Jak ses vůbec dostal k nabídce od UOL a co pro tebe vlastně znamená být na soupisce tohoto LCS týmu?

Unicorns of Love ma oslovili deň pred uzávierkou line-upu s tým, že je možnosť, že budú tento split potrebovať suba, ak som sa rozhodol, že to za šancu stojí. Situácia, či budem hrať, sa odvíja od zdravotného stavu jedného z hráčov, čiže ak bude všetko v poriadku, hrať asi nebudem. Ak by nastal tento scenár, tak ale môžem hrať za iný tím, napríklad v National lige.

V posledních měsících jsi za Millenium hrál společně s Humanoidem a Denykem. Jak spolupráce probíhala a jaká je vlastně aktuální situace v týmu? 

Denyk a Humi boli požičaní od eSuby, mali sme aj spoločný bootcamp, ale vzhľadom na okolnosti sme nemohli bootcampovat dostatočne dlho, čo sa potom prejavilo aj na našich výsledkoch.

Na posledních dvou LAN turnajích jste v nové sestavě skončili dvakrát na čtvrtém místě. Jak hodnotíš tyto výkony a umístění na DreamHack Tours a Occitanie Esports ty osobně?

Bohužiaľ, keďže sme nevyhrali obe LANky, postup na ďalší European Masters je nemožný, pokiaľ by sa nám nepodarilo kvalifikovať nejak inak. S tímom sme mali podľa mňa rozhodne na viac ako štvrté miesta, ale po EM som musel doťahovať školu, aby som zmaturoval a tým pádom som podal trochu horšie výkony, čo je mi ľúto.