Přejít k hlavnímu obsahu

Pokrovac: Přípravě na MČR dám všechno

24. 4. 2018 | 20:34 Hearthstone
Podobně jako u Clash Royale, i v HSku si představíme všechny postupující – ze čtvrtého místa postoupil legendární hráč a streamer, bývalý reprezentant Misfits a eSuby, Mikuláš "Pokrovac" Dio. Co na sebe prozradil v krátkém rozhovoru?Ahoj Miky, hned na úvod se musím zeptat – jakto, že ještě nemáš tým?
Výchozí obrázek

Podobně jako u Clash Royale, i v HSku si představíme všechny postupující – ze čtvrtého místa postoupil legendární hráč a streamer, bývalý reprezentant Misfits a eSuby, Mikuláš "Pokrovac" Dio. Co na sebe prozradil v krátkém rozhovoru?


Ahoj Miky, hned na úvod se musím zeptat – jakto, že ještě nemáš tým?

Ahoj, tak tým nemám, to je pravda. Je to způsobené asi tím, že jsem už jednu nabídku po dvou měsících snažení odmítl. Teď se domlouvám s další organizací, nový domov hledám celkem aktivně a věřím, že brzy vám už budu moc něco prozradit.

Tak ale honem k tomu hlavnímu, Vodafone Jarní sklizni. Jak asi všichni ví, tobě se povedlo hned odsud kvalifikovat na MČR. Nedosáhl jsi sice na vyšší, peněžně ohodnocená místa, postup máš ale i tak jistý. Jsi šťastný, že se ti povedlo postoupit? 

Jsem strašně štastný, Hearthstone MČR mělo vždycky trošku nevýhodu v tom, že (na rozdíl od ostatních her) je česká špička i špička světová a lidi jako Slávek nebo třeba donedávna i já se na něj moc nehrnuli. Už z téhle kvalifikace jsem ale dokázal postoupit já a Jarla, takže ani ten naprosto TOP CZ/SK Hearthstone by tam neměl chybět a na nejlepších příčkách nejspíše nebudou hráči, o kterých už nikdy neuslyšíte.

Tak kdo by nebyl, že. Jak sis ale věřil na postup před začátkem? 

Popravdě, celkem dost. Nebudu lhát, hráči jsou zde velmi kvalitní a nebylo to tak, že bych si řekl, to je pro mě jasný postup. To opravdu ne, hodně jsem se připravoval, vylepšoval decky a jsem fakt rád, že se nakonec moje snaha zúročila!

Mikuláš jako reprezentant eSuby.

Spolu s tebou postoupili Findan, Vlčák77 a Jarla, překvapil tě svým postupem někdo z nich? 

Tak je to Hearthstone, takže i kdyby vyhrál CzechCloud, nepřekvapilo by mě to, šanci má každý, což potvrdilo třeba právě MČR 2017. Ale všichni tři si to určitě zasloužii, ať už kvůli skvělému odhadu mety při buildingu nebo pěkným playům. 

A co naopak, překvapil tě někdo tím, že se na MČR nedostal?

Jak říkám, postoupit mohl každý.

Vraťme se trochu do minulosti. Co tě přivedlo k tomu začít s HS?

Tak jak o mě asi všichni ví, od čtyř let hraji Magic. Když vyšlo HS, Magic komunitou to celkem otřáslo, spousta lidí raději přešla na levnější a celkově dostupnější variaci karetní hry, tj. právě HSko. A já jsem také neodolal. 

No a kdy jsi dostal první nabídku reprezentovat nějakou organizaci?

No, je to celkem dávno (směje se), ale samozřejmě si to pamatuji. První organizace, za kterou jsem nastupoval, byla Gunrunners. Nabrali mě, protože jsem se dostal na Grunex Challenge a nebudu lhát, měl jsem fakt obří radost. Před Fujitsu ligou mě oslovil pan Petr Žalud, tehdy ještě s vlasy a jako kapitán eSuby, a vidina proplácených cest a hraní za organizaci s jednou z nejdelších tradic u nás? Nebylo o čem, eSuba byla jasná volba!

Myslíš, že u Hearthstone zůstaneš? Nebo se někdy přesuneš k jiným karetním hrám? Třeba Pokeru nebo Artifactu?

Jde o to, že já Hearthstone miluji, takže důvod přecházet nevidím. Artifact chci rozhodně vyzkoušet, to ano, ale že bych kvůli němu skončil s HSkem? To asi opravdu ne.

A nyní jako čerstvý mistr světa!

A na konec, jak si věříš na samotné MČR? 

Tak je to ještě strašně daleko, nemusí mi sednout meta, kdo ví, jak to bude. Ale už teď můžu slíbit jedno – dám všechno tomu, abych vyhrál, přípravu rozhodně nevypustím a doufám, že si odnesu titul!

Díky za rozhovor, vzkaz pro fanoušky na závěr?

Já taky moc děkuji a fanouškům bych vzkázal jen jediné – strašně, strašně moc díky, že mě sledujete, že jste vydrželi, než jsme se přestěhovali, můžete od nás čekat kontent, který tady ještě nebyl!

miluju videohry a hlavně ligu legend