Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme expertní tým Letní sklizně

27. 7. 2018 | 14:20 League of Legends
Letní sklizeň v League of Legends je tady již tuhle neděli a po seznamu účastníků je naše si představit i expertní tým, složený ze zkušených komentátorů i analytiků. Na koho se můžete těšit?
Výchozí obrázek

Letní sklizeň v League of Legends je tady již tuhle neděli a po seznamu účastníků je naše si představit i expertní tým, složený ze zkušených komentátorů i analytiků. Na koho se můžete těšit?

Od své role na CS:GO sklizni se do klasické role přesune Pavel 'Mozilla' Klaban, který spolu s Michalem 'Bronko' Šemberou odkomentují celý maratonský den. Novým moderátorem analytického koutku se stává Tomáš 'Bleach' Hospodka, jehož budou doplňovat svými poznatky koučové Tomáš 'Nightshare' Kněžínek a Radim 'zizou' Zaoral. A tohle jsou jejich ostré predikce:

Myslím, že oproti té minulé sklizni, kdy jsme úplně nevěděli, co od týmů očekávat, tak tato bude o poznání lépe předvídatelná. Rovněž nám minule ukázala, že hráče čeká celodenní hraní a že to není tak lehká žáležitost, takže i stamina bude hodně rozhodovat. Pamatuji si, že ke konci už hráči byli hodně vyčerpaní, takže by se na to měli pořádně připravit a obrnit se. Odměnou budiž ten žádaný klid na několik měsíců dopředu, jistota, že jedna z největších herních akcí roku vítězný tým nemine.

Co se mé predikce týče, zde je docela jasno. Cokoliv jiného, než vítězství Inside Games, by bylo překvapení. Myslím, že je do finále doprovodí Queenzone RaptorX, což je víceméně ex-DTG tým, který má v rámci PLAYzone turnajů spoustu úspěchl. Když se koukneme na další organiazce, tak zde máme známé jméno eXtatus, ale upřímně, při sledování probíhajících Masters vypadla eXtatus vypadal hrozně. Kdo by mohl překvapit, to by asi byl tým ECLOT.

– Mozilla

„Z nastoupených celků bych si troufnul favorizovat Inside Games, kteří ovšem budou muset řešit otázku, kdo nahradí při dočasné nepřítomnosti Dreedyho na toplane a to by mohlo dát příležitost ostatním celkům, jako je eXtatus, který ve své původní sestavě vzbuzoval respekt a měl ambice se stát tím nejlepším. Uvidíme, v jaké formě se předvede nový kádr. Černým koněm je dle mého celek ECLOT, ten dokáže v dobrém zápase porazit kohokoliv přítomného na turnaji a ve špatném prohrát proti ladies sekci druholigového tureckého celku hrajícího na 40 FPS.“

– Bronko

„Samé nové tváře na tomto turnaji, tak bych to asi shrnul. Bude to šance pro některý z týmů prorazit a já očekávám, že se o MČR spot týmy pořádně poperou. Každopádně, ač jsem řekl, že je tu spousta nových tváří, tak o některých jsme už slyšeli nebo slýcháváme a někteří jsou úplnými novinkami, jak to už bývá. A to se taky promítne v mém hodnocení. Jako favorita celého turnaje vybírám Inside Games, jelikož už mají nějaké zkušenosti v rosteru a také mají velmi schopné hráče na všech pozicích. Na druhém místě se umístil eXtatus s částí bývalé soupisky DTG, zde sázím na sehranost hráčů. A jako černého koně tohoto turnaje vidím pravděpodobně Queenzone RaptorX, ale to už je celkem jako hodit si mincí, stát se může cokoliv.“

– Bleach

Situace před Letní sklizní náramně připomíná tu jarní. V turnaji není tým, který by výrazně převyšoval ostatní, a tak můžeme očekávat vyrovnané série, ve kterých se rozhodne o druhém postupujícím na MČR. Týmy Queenzone RaptorX, Inaequalis Atra, Milion+, aSinex můžeme považovat za outsidery, ale bude zajímavé sledovat, jak si povedou tito "noví" hráči v konkurenci s jejich známějšími soupeři. Oproti nim týmy ze zbylé čtveřice budou chtít získat slot pro sebe. ECLOT i E-Rivals mají dostatečnou kvalitu, aby při absenci eSuby a dalších týmů dokázali získat slot pro sebe, zároveň ale nemůžou počítat s tím, že slot na MČR získají jen díky postupovým bodům z celkové klasifikace.

Favoritem turnaje je dvojice Inside Games a eXtatus. Inside Games patřili mezi favority už v Jarní sklizni, turnaj se ale nevyvedl podle jejich představ. Tým navíc k tomu opustil jejich jungler Bajky. eXtatus nedokázal zachytit posun v League of Legends jako například eSuba a hned 6 hráčů, kteří v nedávné době za tým hráli, odešli do zahraničí. Nová sestava,tak má na co navazovat, ale bude na to potřebovat čas.

– zizou

Štítky: MČR, sklizeň
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.