Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor se šampionem Letní LoL sklizně Charcou

3. 8. 2018 | 19:06 League of Legends
Letní LoL sklizeň bychom uzavřeli závěrečným rozhovorem, ke kterému jsme si pozvali zástupce vítězného týmu a bývalého Herdynova spoluhráče, Tibora 'Charca' Charčenku.Když jsi viděl seznam účastníků sklizně, koho ses ty osobně nejvíce obával?
Výchozí obrázek

Letní LoL sklizeň bychom uzavřeli závěrečným rozhovorem, ke kterému jsme si pozvali zástupce vítězného týmu a bývalého Herdynova spoluhráče, Tibora 'Charca' Charčenku.

Když jsi viděl seznam účastníků sklizně, koho ses ty osobně nejvíce obával?

Žádného konkrétního teamu jsem se nebál. Jediným zástupcem z Masters byl eXtatus, se kterým bychom neměli mít problém, vše ještě pojišťovalo bo3.

Měli jste v nekompletní sestavě velká očekávání, když se řada týmů omluvila?

Chyběl nám pouze Dreedy na top, větší problém byl ale náš support, který musel v polovině turnaje odejít a narychlo jsme hledali hosta. Rozhodně jsme měli větší sebevědomí, když se teamy jako Majestic Lions, eSuba, Furca na turnaji neobjevili. Nejspíš se budou snažit o jinou sklizeň.

Jak se vaše cesta až do finále vyvíjela, dělal vám někdo větší problémy?

Až na dvě horší early game hry a jednu, kde jsme se přestali soustředit (tu jsme sice vyhráli, ale spíš proto, že enemy team byl zbrklý a udělal moc chyb), tak jsme něměli soupeře.

Nová sestava eXtatus je zatím spíše zklamáním, čekal jsi, že se dostane až do grandfinále?

Jejich cestu turnajem jsem moc nesledoval, ale jako tým z Hitpoint Masters je očekáváno, že porazí nové celky jako M+ nebo E-RIVALS.

Popiš nám průběh závěrečné hry, kde jste také nezaváhali, od p&b až po zničení nexusu.

Poslední hru už jsme byli značně uvanení a chtěli jsme to mít rychle za sebou, napickovali jsme silné linky a snažili se soupeře porazit všude po mapě.

Koho bys zvolil jako MVP sklizně, nejlepšího hráče z vašeho týmu?

Sufona (když ho nezvolím, tak mě zbije, pomoc).

Co pro vás jako tým znamená jistý postup na MČR? Pomůže to například i ustálení soupisky, což v CZSK bývá občas problém?

Můžeme si oddechnout, že Sklizeň máme za sebou, soupisku měnit v plánu nemáme, ale jestli Sufon missne ještě jednoho kanóna, když má Targon, tak se plán možná změní. Za měnění hráčů v teamech můžou podle mého vzahy jednotlivých hráčů, od profesionálního hraní se "česká scéna" líší tím, že spolu hraje spíš 5 kamarádů než 5 hráčů. To znamená, že když se dva lidi začnou nesnášet, tak je těžké s teamem pokračovat.

Když porovnáš aktuální stav scény, jaký bude cíl na umístění na MČR?

Teamy vypadají docela vyrovnaně, ale určitě chceme ukořistit medaili.

Štítky: MČR, sklizeň
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.