Přejít k hlavnímu obsahu

Space Soldiers ovládli DreamHack Open Austin

5. 6. 2018 | 00:44 Counter-Strike 2
Uplynulý víkend se v texasském Austinu odehrál další CS:GO turnaj ze sérii DreamHack Open. Jako obvykle jsme viděli v akci osm týmů, které se utkaly o částku 100 000 dolarů. Jak tedy turnaj dopadl? Turnaj DreamHack Open Austin nabídl boje hned osmi týmů. Pozvané týmy Heroic, Space Soldiers, OpTic, Luminosity, compLexity a eUnited doplnila ještě dvojice kvalifikovaných týmů, Fragsters a Rogue. Tato osmička byla poté rozdělena do dvou skupin, které se odehrály klasickým GSL formátem. 
Výchozí obrázek

Uplynulý víkend se v texasském Austinu odehrál další CS:GO turnaj ze sérii DreamHack Open. Jako obvykle jsme viděli v akci osm týmů, které se utkaly o částku 100 000 dolarů. Jak tedy turnaj dopadl? 

Turnaj DreamHack Open Austin nabídl boje hned osmi týmů. Pozvané týmy Heroic, Space Soldiers, OpTic, Luminosity, compLexity a eUnited doplnila ještě dvojice kvalifikovaných týmů, Fragsters a Rogue. Tato osmička byla poté rozdělena do dvou skupin, které se odehrály klasickým GSL formátem. 

Skupina ASkupina B
{#Evropská unie} Heroic{#Spojené státy americké} Rogue
{#Dánsko} Fragsters{#Turecko} Space Soldiers
{#Spojené státy americké} eUnited{#Dánsko} OpTic
{#Brazílie} Luminosity{#Spojené státy americké} compLexity

V základních skupinách příjemně překvapily týmy, které vzešly z kvalifikací. Zatímco vítěz evropské kvalifikace Fragsters skončil na druhém místě, tým Rogue skupinu B dokonce vyhrál. Skupinu A po vítězstvích nad Luminosity a eUnited ovládl skandinávský tým Heroic, zatímco druhým postupujícím ve skupině B se stal tým Space Soldiers. Naopak hodně zklamal tým compLexity, od kterého se po příchodu dua stanislaw, ShaZhaM očekávalo hodně, tento tým ale nevyhrál ani jedinou mapu.

Space Soldiers si připsali první titul v tomto roce (foto: HLTV.org)

V semifinále se tedy utkaly dvojičky Heroic - Space Soldiers a Rogue - Fragsters. Jako první se odehrál zápas mezi Rogue a Fragsters, který nabídl vyrovnaný výkon. Nakonec to ale byly zkušenosti, co rozhodly, a Hiko s jeho bandou si zajistili po třech mapách postup do finále. Vyrovnaný byl také souboj mezi Heroic a Space Soldiers. V tomto zápase však Turci potvrdili svou formu a zvítězili na dvou mapách.

Finále tedy přineslo souboj mezi domácími Rogue a Space Soldiers z Turecka. Oba týmy ukázaly, že své oblíbené mapy zvládají na jedničku, když na první mapě, kterou byla Mirage, zvítězili SS 16-8, zatímco na Overpassu si pohráli Rogue se svým soupeřem a vyhráli 16-5. Rozhodovalo se tedy na Infernu, ze kterého si Space Soldiers udělali naprostou one man show a zvítězili 16-2, čímž si připsali první vítězství v tomto roce.

Celkové výsledky DH Open Austin:

 1. {#Turecko} Space Soldiers - 50 000 $
 2. {#Spojené státy americké} Rogue - 20 000 $
 3.-4. {#Evropská unie} Heroic - 10 000 $
 3.-4. {#Dánsko} Fragsters - 10 000 $

5.-6. {#Spojené státy americké} eUnited - 3 000 $
5.-6. {#Dánsko} OpTic - 3 000 $
7.-8. {#Brazílie} Luminosity - 2 000 $
7.-8. {#Spojené státy americké} compLexity - 2 000 $

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.