Přejít k hlavnímu obsahu

Valdaboy o průběhu prvního dne Jarní sklizně

21. 4. 2018 | 21:19 Hearthstone
První den Vodafone Jarní sklizně je za námi, jak ho hodnotí jeden z casterů, Valdaboy? Čtěte náš rozhovor!Ahoj Valdo, tak hned na úvod, jak si to tu užíváš?Tak je to tu naprosto skvělé, jsem strašně rád, že jsem dostal nabídku tuto Sklizeň, na kterou jsem se bohužel nedostal jako hráč, komentovat. 
Výchozí obrázek

První den Vodafone Jarní sklizně je za námi, jak ho hodnotí jeden z casterů, Valdaboy? Čtěte náš rozhovor!

Ahoj Valdo, tak hned na úvod, jak si to tu užíváš?

Tak je to tu naprosto skvělé, jsem strašně rád, že jsem dostal nabídku tuto Sklizeň, na kterou jsem se bohužel nedostal jako hráč, komentovat. 

Takže nyní patříš k těm, co aktivně hrají a zároveň mají i zkušenosti s komentováním na nejvyšší úrovni. Co tě baví víc?

Tak určitě to je super zkušenost, která tě naučí myslet o té hře i jinak, než když hraješ. Ale stále mě více baví hrát, takže moje Hearthstone směřování povede tudy.

Ale i tak, ve světe komentování jsi nováčkem, cítíš na sobě trému?

Tak musím říct, že když jsem byl poprvé za tím komentátorským stolem, tak na mě spadla tréma neskutečná. Čekal jsem, že to po tom bude lepší, ale pak jsem komentoval s CzechCloudem a to bylo snad ještě horší (směje se). Ale tak to snad bylo jenom dneska a zítra už to bude bez problémů!

Přesuňme se ale k samotnému průběhu turnaje – téma číslo jedna je bezpochyb Findan a jeho postup na MČR. Věřil jsi svému dlouhodobému týmovému kolegovi? 

Tak přesně, jak říkáš, s Findanem hraji už hodně dlouho a vím, že přípravě dá tolik, jako na CZ/SK scéně skoro nikdo. Takže, nikterak velké překvapení to není, přál jsem mu to a jsem strašně rád, že postoupil. 

A jak vidíš Vaškovy šance na MČR? 

Tak MČR je ještě strašně daleko, ale Findan podle mě bude jedním z hlavních favoritů, právě kvůli tomu, kolik je schopen obětovat přípravě. 

Samozřejmé ale je, že Sklizeň není jen o Findanovi a jeho postupu, zajímavý vývoj přinesl i zbytek turnaje. Překvapivý byl určitě konec čtyřky Hekiho, Vanika, Scruffyho i HAVAJSMURfa, kteří jeli na turnaj jako favorité a vypadli hned po dvou zápasech. Proč si myslíš, že selhali? 

Tak je nutné si uvědomit, že celá šestnáctka byla plná kvalitních hráčů, takže favorité byli vlastně všichni. Takže to, že vypadli hned na úvod, určitě není žádná ostuda, myslím, že i oni to berou spíše jako zmařenou šanci.

Konkrétně třeba u Hekiho, který jel na Sklizeň určitě jako jeden ze žhavých favoritů, za selháním stojí i (abych použil jazyk komentátorů) diskutabilní volba decklistu. Jeho balíčky zkrátka nebyly tak silné, jako ostatních zúčastněných. A samozřejmě, je to stále jenom Hearthstone, stačí, aby vám nepřál RNG bůh a na pěkný výsledek můžete zapomenout.

A nakonec, predikce na zítřek – komu se podle tebe podaří postoupit z play-off? 

Tak na úvod bych rozebral asi nezajímavější zápas zítřka a tím je střet Cocona s Pokrovacem. Reprezentant nEophyte se dneska prezentoval celkem solidně, takže určitě to není tak, že proti Pokrovacovi nemá šanci, jenže… Mikuláš to má lepší i line-upově, což z něj dělá spolu s jeho zkušenostmi favorita.

A čtvrtý postupující? Tam to vidím na Jarlu. Ale ani jeden z těchto hráčů by asi neměl celou Sklizeň vyhrát, myslím, že na zlato dosáhne Vlčák77.

Díky za rozhovor! 

Já děkuji.

Štítky: MČR mobile, Vodafone
miluju videohry a hlavně ligu legend