Přejít k hlavnímu obsahu

#KINGSUNITE - Caps a Mikyx posilují G2 Esports

29. 11. 2018 | 19:13 League of Legends
Je to oficiální! Caps a Mikyx posílí přední evropský tým G2 Esports. Perkz se přesouvá na pozici AD Carry.
G2 Esports 2019
G2 Esports 2019

Po týdnech spekulací a napětí je to konečně oficiální! G2 Esports posílili Caps a Mikyx, Perkz se přesune na botlane a tým opouští Hjarnan a Wadid. Po vydařeném světovém šampionátu se velké změny v G2 nečekaly, protože dostat se mezi čtyři nejlepší týmy světa bylo pro tým největším úspěchem vůbec. O to překvapivější byly zprávy, které naznačovaly přesun Perkze na pozici AD Carry a příchod nejlepšího evropského midlanera letošní sezony, Capse. 

Do první sezony LEC vstoupí ocelotův tým se sestavou plnou Evropanů. Zatím to vypadá, že největšími soupeři jim budou Fnatic a Misfits, ale kdoví, jaký další evropský super-tým se nám ještě představí. Jedním z kandidátů na titul bude určitě i Team Vitality, do nějž nedávno přišel známý korejský jungler Mowgli. Zajímavé bude zejména sledovat to, jak si povede nová botlajna. Mikyx byl dlouhodobě považován za jednoho z nejlepších supportů, a to hlavně po mechanické stránce. 

Luka "Perkz" Perković:

Letošní rok byl jako na houpačce. V jednu chvíli jsme se nedokázali kvalifikovat ani do semifinále EU LCS a vzápjetí jsme se kvalifikovali skrz gauntlet na Worlds, kde jsme dokázali postoupit až do top čtyřky. Jsem za letošní rok moc rád, protože se nám dařilo mezinárodně, což se o předchozích letech říct nedalo. Myslím, že další sezonu budu ještě lepší a náš nový tým má obrovský potenciál. Caps má za sebou úžasnou sezonu a já věděl, že když budeme hrát spolu, můžeme dokázat velké věci. Proto jsem se rozhodl změnit svou roli. Je to pro mě velká výzva, ale nikdy jsem nebyl více namotivovaný, než právě teď. Myslím, že tahle sestava může letos vyhrát úplně vše - oba splity LEC, MSI i Worlds.

Sestava G2 Esports pro rok 2019

 Dánsko Martin "Wunder" Hansen - Top
 Polsko Marcin "Jankos" Jankowski - Jungle
 Dánsko Rasmus "Caps" Winther - Mid
 Chorvatsko Luka "Perkz" Perković - AD Carry
 Slovinsko Mihael "Mikyx" Mehle - Support

Štítky: G2 Esports, LEC