Přejít k hlavnímu obsahu

Dell, Intel a Hollywood pracují na filmu „Co žije uvnitř“

20. 1. 2015 | 09:24 Všechny hry
NOVINKY Dell představuje zcela nový film pro sociální sítě nazvaný „Co žije uvnitř”. Film je natáčen ve spolupráci se společností Intel a více informací o něm najdete na adrese www.whatlivesinside.com.
Výchozí obrázek

NOVINKY

  • Dell představuje zcela nový film pro sociální sítě nazvaný „Co žije uvnitř”. Film je natáčen ve spolupráci se společností Intel a více informací o něm najdete na adrese www.whatlivesinside.com.

  • Příznivci mohou posílat skici se svým návrhem postav od 13. ledna, nejlepší budou zařazeny do filmu; první epizoda bude streamována exkluzivně ve službě Hulu 25. března.

  • Ve filmu hrají Colin Hanks, J.K. Simmons a Catherine O’Harová a film bude režírovat dvojnásobný držitel Oscara Robert Stromberg, jenž naposledy režíroval snímek „Zloba — Královna černé magie”.

ROUND ROCK, Texas, 13. ledna 2015 – Společnosti Dell a Intel oznámily spolupráci na novém filmu nazvaném „Co žije uvnitř”. Jde již o čtvrtý díl ze seriálu snímků „Uvnitř”. Film bude režírovat dvojnásobný držitel Oscara Robert Stromberg („Zloba — Královna černé magie”) a v hlavních rolích se objeví Colin Hanks (seriálové „Fargo”), J. K. Simmons („Whiplash”) a Catherine O'Harová („Best In Show”). Po jejich boku se představí také nejtenčí tablet světa, nový model Dell Venue 8 7000 Series, vybavený kamerou Intel® RealSense™ a procesorem Intel® Atom™. Seriál bude mít premiéru 25. března výlučně na kanále Hulu a nové epizody budou přidávány po dobu čtyř týdnů. Od 6. května bude kompletní seriál k dispozici na WhatLivesInside.com a YouTube.

Seriál snímků „Uvnitř” je nejdelší řadou svého druhu a vyznačuje se mimo jiné i pozoruhodným žánrovým rozpětím sahajícím od thrilleru přes romantiku k sci-fi a nejnověji též k fantasy. Sociální rozměr, o který byla řada letos obohacena, spočívá v zapojení publika do dokončení filmu. Stromberg vyzval fanoušky, aby mu zasílali skici postav, které by nakonec bylo možné do příběhu zařadit. Návrhy lze předkládat prostřednictvím www.WhatLivesInside.com  od 13. ledna do 9. března. Nejlepší z nich vybere Robert Stromberg osobně a budou zařazeny do filmu.

Film vypráví příběh Taylora (Colin Hanks) na cestě za sebepoznáním. Taylorův otec (J. K, Simmons) byl slavný dětský loutkář, všeobecně uznávaný pro svou kreativitu. Po jeho smrti Taylor objevuje otcem stvořený záhadný svět a sám se ocitá v dobrodružství, které záhy podnítí jeho vlastní kreativitu. Klíčovou roli ve filmu sehraje nový model tabletu Dell Venue 8 7000 Series, jenž je postavený na procesoru Intel a vybavený kamerou Intel® RealSense™. Právě zmíněný tablet bude Taylora doprovázet na každém kroku jeho cesty a pomůže mu objevovat jeho kreativitu. Tablet bude do příběhu organicky zasazen a jeho jedinečné funkce budou představeny jako dokonalý nástroj pro mladého umělce, takže Taylor s jejich pomocí bude schopen představit své dílo. Tablet je osazen špičkovým OLED displejem typu edge-to-edge a rozlišení přes 4 miliony bodů dokáže zachytit bohaté a syté barvy Taylorových výtvorů. Tablet je též prvním zařízením svého druhu, které je vybaveno technologií Intel® RealSense™ Snapshot, které dokáže zachytit hloubkovou mapu každého pořízeného snímku umožňující jednoduché měření vzdálenosti.

„Ten příběh se pro mě samotného stal velice osobní cestou,” říká Stromberg a dodává. „Jsem též otec a pracuji v Hollywoodu, takže to, co se odehrává ve filmu, je mi velmi blízké a velice úzce s postavami soucítím. Velice mě láká představa udělat film, který bude využívat fenoménu sociálních sítí a kdy budu muset každý den přemýšlet o tom, jak více zaujmout diváky, aby s filmem vstoupili do interakce. Jedinečný formát nám umožní spojit citový prvek s prvkem fantasy a vytvořit něco nejen nezapomenutelného, ale i velmi osobního."

„Kamera filmu úžasně ukazuje, jak moc společnost Dell usiluje o inovaci,” říká Marissa Tarletonová, výkonná ředitelka marketingu společnosti Dell pro spotřebitele a malé firmy. „Spolupráce s Intelem na tomto projektu nám umožní dále inspirovat naše zákazníky, podporovat kreativitu mezi starými i novými fanoušky sociálních sítí a podporovat novou vlnu výpočetní techniky mezi těmito komunitami. Naše produkty vždy stály na výspě inovace a nyní prostřednictvím tohoto filmu pro sociální sítě máme možnost představit svým zákazníkům i inovativní přístup k marketingu.”

Je to vůbec poprvé, co společnost Dell spolupracovala s oceněným režisérem a profesionálním štábem na výrobě filmu hollywoodské kvality. Řada, která letos oslaví již čtyři roky trvání, se může pochlubit řadou špičkových talentů. V minulých filmech vystupovaly takové hollywoodské hvězdy jako Harvey Keitel, Emmy Rossumová nebo Topher Grace a filmy opakovaně získaly uznání porot na Emmy či Cannes, stejně jako pozornost více než 200 milionů diváků po celém světě.

„Tento interaktivní film představuje úžasnou a naprosto jedinečnou příležitost jak představit technologii Intel RealSense prostřednictvím Dell Venue 8 7000,” říká viceprezident partnerského marketingu v Intelu Doug Parker.

Diváci mohou navštívit www.WhatLivesInside.com nebo www.Facebook.com/insidefilms a na těchto stránkách předložit skici postav, které navrhují zahrnout do filmu. Stejně tak si zde mohou prohlédnout režisérův videoklip a videozáznam z natáčení.