Přejít k hlavnímu obsahu

Dobročinný stream vybral 375 000 Kč

18. 10. 2017 | 17:38 Všechny hry
Rekord pokořen! Fanoušci streamera "Rik_Leah" a dalších streamerů ze skupiny Amicis překonali tento víkend na Twitch.tv český rekord vybraných peněz na jednom streamu. Za 26 hodin vybrali neuvěřitelných 375 000 Kč.Všichni účastnící charitativního streamu. 
Výchozí obrázek

Rekord pokořen! Fanoušci streamera "Rik_Leah" a dalších streamerů ze skupiny Amicis překonali tento víkend na Twitch.tv český rekord vybraných peněz na jednom streamu. Za 26 hodin vybrali neuvěřitelných 375 000 Kč.

Všichni účastnící charitativního streamu. 

Charitativní stream s názvem #JDEOPRINCIP měl pomoct rodině, která se ocitla v těžké situaci. Otec mladé Elišky, jedné ze členek Amicis týmu, bohužel po infarktu zůstal v kómatu, v nemocnici však mohl zůstat maximálně 4 měsíce. Rodina se tedy musela uchýlit k domácí péči, k tomu se ale musel výrazně přestavět dům. Nejnutnější zednické a instalatérské práce byly odhadnuty na 80 000 korun, to si však rodina nemohla dovolit.

Za vznikem myšlenky charitativního streamu stojí herní komunita Amicis v čele s Jiřím Olšanským aka Rik_Leah, známý internetový streamer. Cílová částka byla nastavena právě na 80 000. Nikdo by asi nečekal, že taková suma se vybere za pouhých 15 minut streamu! Za konečných 26 hodin bylo vybráno ohromujících a rekordních 375 000 Kč. Laťka je tedy nastavená velmi vysoko, kdy bude překonána je prozatím ve hvězdách.

"Akce #JDEOPRINCIP podle mě ukazuje "pozitivní" sílu herní komunity a mladých lidí. Charitu nemusíte dělat jen kasičkami u metra. Twitch, který je na rozdíl od YouTube zaměřený na živá vysílání a interakci s diváky, je k tomu ideální. Celá komunita, která se zapojila, nám poskytla ohromnou podporu v tom, co jsme s Amicis vymysleli. Nervy a stres, jestli se podaří těch 80 000 korun vybrat, jsou ale nic ve srovnání s tím, co teď čeká rodinu, která se bude starat o svého tátu. K tomu neskutečnému boji jim držím palce. Jsem rád, že jsme mohli dát naději někomu, kdo ji skutečně potřebuje, a nemusí tak zadlužovat rodinu nebo prodávat dům."

- Jiří "Rik_Leah" Olšanský, hlavní pořadatel streamu

Takto to vypadalo přímo při streamu.

Co si o tom myslíte vy? Za nás určitě správná věc, jsme pyšní, že i herní komunita dokáže pomoct ostatním!

 

Zdroj: amicis.tv
Štítky: stream
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.