Přejít k hlavnímu obsahu

Nová verze Originu: streamování na Twitch a přidání non-Origin her!

EA se svým programem Origin se skutečně snaží a tak nová verze přinese 2 velké novinky. Ta bude vypuštěna do světa během následujících dnů a to nejdříve pro účastníky v Beta programu a posléze pro všechny ostatní.
Výchozí obrázek

EA se svým programem Origin se skutečně snaží a tak nová verze přinese 2 velké novinky. Ta bude vypuštěna do světa během následujících dnů a to nejdříve pro účastníky v Beta programu a posléze pro všechny ostatní.

První z novinek bude živé streamování přímo na Twitch, což je rozhodně velké plus a druhá bude přidávání non-Origin her do Vaší knihovny!

Streamování na Twitch.tv

Díky partnerství mezi EA a Twitch dochází k přidání podpory živého streamování přímo skrze program Origin. Pokud tedy budete mít zapnutou funkci "Origin ve hře", potom stiskem tlačítek Shift+F1 (základní nastavení) se Vám spustí stream na Twitch.

Následně budete požádání o přihlášení se na Twitch a to skrze Váš již existující účet nebo si budete moci vytvořit účet nový.

Po přihlášení si budete tedy moci nastavit název hry a také to, zda-li chcete vysílat zvuk z mikrofonu, ze hry či oboje naráz.

V nastavení Originu si pak budete moci zvolit kvalitu streamovaného videa a další drobnosti. Je třeba vzít na vědomí, že živé streamování je náročné na výkon počítače a tak pokud máte slabší procesor, může se Vám při streamování hra sekat a stát se tak nehratelnou.

Přidání non-Origin her do Vaší knihovny

Další novou funkcí bude možnost přidání her, koupených mimo Origin, do Vaší herní knihovny. Bude se to provádět přes tlačítko "Přidat hru" (Add Game) a volbou "Přidat hru ručně" (Add Games Manually). Následně pak můžete pomoci pravého tlačítka myši kliknout na přidanou hru a následnou volbou "Vlastnosti zástupce" (Shortcut properties) upravit její umístění na Vašem pevném disku, či přidat různé příkazy co se provedou po spuštění hry.

Další úpravy v nové verzi

Seznam přátel se bude načítat rychleji a bude možnost zvolit jeho zobrazení i v horizontální poloze. Dále přidali funkci zobrazení posledních hraných her do Start lišty, při kliknutí pravým tlačítkem myši na ikonku Originu. Kromě toho následně zvýšili stabilitu programu, zrychlili jeho spouštění a přidali možnost odeslat zpětnou vazbu vývojářům jednoduše skrze Origin.