Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: Candid | boddie

5. 10. 2006 | 12:02
Boddie, bývalý hráč a clanleader slavného klanu Candid. Z interview se dozvíte například čeho si v životě cení nejvíce, proč má zrovna nick boddie nebo něco úsměvného z jeho PG kariéry.Takže se pohodlně usaďte, připravte si něco dobrého k jídlu, připravte si dobrý drink, zapněte pohodovou hudbu a pojďme na to! Čeká nás dlouhý rozhovor.
Výchozí obrázek

boddie

Boddie, bývalý hráč a clanleader slavného klanu Candid. Z interview se dozvíte například čeho si v životě cení nejvíce, proč má zrovna nick boddie nebo něco úsměvného z jeho PG kariéry.

Takže se pohodlně usaďte, připravte si něco dobrého k jídlu, připravte si dobrý drink, zapněte pohodovou hudbu a pojďme na to! Čeká nás dlouhý rozhovor.

   
Jméno:
Daniel Kloud boddie
Věk: 21
Bydliště: Praha
Povolání/škola: Ekonomická universita
  

Osobnost

Eaon: Ahoj boddie, začnu tradiční otázkou. Jak se jmenuješ, kolik je ti let, kde bydlíš a jaké máš zaměstnání/školu?
boddie: Ahoj, jmenuji se Daniel Kloud, je mi 21 let a jsem z Prahy. Studuji informatiku na Vysoké škole ekonomické v Praze, momentálně jsem v 5. semestru.

Eaon: Plánuješ ještě další studium na škole, nebo půjdeš pracovat?
boddie: Určitě chci studovat, dokud to půjde, a pracovat při škole. Zatím nevím, jestli budu po dokončení bakaláře pokračovat na VŠE nebo někde jinde.

Eaon: Jaká práce by tě bavila?
boddie: Třeba něco úplně mimo obor, prodávat v obchodě s hiphop oblečením. ;) Anebo samozřejmě psaní, ale občas ho mám po krk.

Eaon: Určitě se při studování nějak uvolníš. Jakou máš například rád hudbu?
boddie: Jak vyplývá z předchozí odpovědi, mám rád hiphop, dále rock, funky a spoustu interpretů, které ani nevím, kam zařadit.

Eaon: Co rád děláš o volném čase?
boddie: Hodně hraju fotbal, poslouchám hudbu a samozřejmě se vídám s přáteli. Moc rád mám i filmy, ale poslední dobou mi na ně nezbývá moc času.

 

boddie

 

Eaon: Do jaké země by ses nejraději podíval? Která tě nejvíce láká?
boddie: Lákají mě všechny země, kde jsem ještě nebyl, to znamená většina světa. ;) Určitě bych se rád vrátil do Španělska a strávil tam víc času.

Eaon: Čeho si v životě ceníš nejvíce?
boddie: Těžká otázka. Asi toho, že mám takovou povahu a vlastnosti, že se o sebe dokážu postarat a nemusím o tom pochybovat. A když něco jde špatně, mám i pár přátel, na které se můžu spolehnout.

Eaon: Ok, přejdeme teď k tvým herním začátkům ...

Herní začátky

Eaon: Na jaké mašině si začínal?
boddie: Tuším, že to byla nějaká 286, táta mě naučil ovládat DOS, sehnal jsem na disketách pár her a už to jelo. ;)

Eaon: Vzpomínáš si, na jaké úrovni byl progaming když jsi začal s hrami?
boddie: V té době nic jako progaming neexistovalo. Myslím, že jsem ani neznal slovo internet. Až několik let poté jsem se o něm doslechl ve škole a šel si to vyzkoušet do městské knihovny. Založil jsem si maila na dnes již neexistujícím post.cz a stáhnul si na disketu nějaké wallpapery. ;)

Eaon: :))) Jak si vůbec došel k hraní CSka? Klasika v herně jako u ostatních?
boddie: Viděl jsem to hrát kamaráda Fox!MURDERa z Rescure Rangers, když jsem u něj jednou spal a on zrovna měl clanwar. Dostali tehdy hrozně moc : skoro nic tuším od BlackTrains. ;) CSko se mi líbilo a když jsem si později domů pořídil pevné připojení, koupil jsem si originálku HL a začal taky hrát.

Eaon: boddie? Proč zrovna tenhle nick?
boddie: Šel jsem na public a nevěděl, jakou přezdívku si mám dát. V telce zrovna dávali profesionály, takže nebylo co řešit. ;)

Eaon: Jasně ! :D to sem si myslel :) Na jaké verzi si začínal a kolik hodin v průměru jsi hrál?
boddie: Byla to verze 1.0 nebo 1.1, už nevím. Začínal jsem o prázdninách, takže jsem hrál docela hodně. Tehdy jsem ještě ani moc nechodil ven a CSko zabralo většinu večerů, ale přesné číslo po mně nechtěj, už je to moc dávno.

 

boddie

 

Eaon: Pomatuješ si ještě na svůj vůbec první klan?
boddie: Jasně, já jsem těch klanů zase tolik nevystřídal. ;) Můj první klan byli professionals (ps). Založil jsem je vlastně proto, že jsem záviděl ostatním hráčům na publicu clantag, a tak jsem si taky nějaký před nick šoupnul. Bylo to prakticky ihned poté, co jsem začal hrát. Brzo mi začali psát lidi, jestli můžou v ps hrát se mnou, a tak vznikl tým.

Eaon: Pomatuješ si ještě line-up? Základ professionals.
boddie: Line-up se zpočátku často měnil, ale začínali jsme v sestavě boddie, budha, Jackal, Jacker a kroko. Brzo se k nám připojilo několik dalších lidí, kteří zase brzy odešli, a tak výraznější stopu zanechali až duši, Desperado, pak Dragi, Roger, school666, ... Mohl bych pokračovat dlouho až do doby bruenora, Fatmana, Rasana a Limpa.

Kariéra ProGamera

Eaon: Candid. Jak se tento klan zrodil? Čím to začalo?
boddie: Candid vznikli jako IRC kanál pro pár pozvaných kamarádů, se kterými jsme hráli mixy v době, kdy jsme nikdo neměli tým. Ze zhruba 10 lidí postupně vznikla stálá sestava, a tak se z nás tak nějak sám od sebe stal klan.

Eaon: Vedl jsi klan který se rychle propracovalo mezi TOP CZ/SK CS scénu. Co řadíš k jeho největším úspěchům?
boddie: Jednoznačně vítězství ve 4. sezóně prestižní e-Sports.sk CSL.

Eaon: Hráči odcházeli, přicházeli, klan držel. Ze záhadných důvodů odešel memphis, a klanu se moc nedařilo. Větší aktivita CoD sekce, nestabilní výsledky a kontumace svědčí za vše. Co bylo příčinou?
boddie: Bruce seknul s CS ve prospěch WoW a my měli problémy sehnat pátého hráče. Memphis v té době taky přičichnul k WoWu, a tak, když jsme konečně problémy vyřešili a měli možnost vzít dvojici Slaiken a zEro, sáhli jsme po tomto řešení.

 

boddie

 

Eaon: Po ukončení kariéry v Candid jsi se dostal do SkyR. Určitě bylo mnoho nabídek od ostatních kvalitních klanů. Proč zrovna SkyR?
boddie
: Ono to bylo spíš tak, že jsme se se SkyRiders spojili. Slaikena, klasicky pro Candid, zdolal WoW, zEro odjel do Austrálie a spq, který ho nahradil, poté taky neměl tolik motivace hrát, protože důležité ligy byly úspěšně za námi a Invex byl ještě daleko. Rozhodli jsme se tedy s johnem využít nabídky SkyR a na n1ka bohužel zbyl černý Petr. Měl jsem ve SkyR dobré kamarády a veliké šance pokračovat v úspěšné kariéře, navíc jsem se už nemusel starat o nic jiného než o hraní, takže jsem to uvítal.

Eaon: Proč o tomto "neoficiálním" spojení nikdy nevyšla zpráva?
boddie: Věci se protahovaly kvůli CoD sekci, která měla svést souboj o své místo ve SkyR, a kvůli sponzorům, se kterými jsme spojení řešili. Když už vše bylo doladěné, bylo vlastně už moje působení v týmu u konce a následující 2 měsíce jsem se o nic spojeného s hraním nestaral.

Eaon: V zápasech tě už nevidíme reprezentovat klantag SkyR. Co se stalo? Konec jedné velké PG kariéry?
boddie: Sám ani pořádně nevím, co se stalo, ale konec kariéry to znamená docela jistě.

Eaon: Už tě opravdu nic nemotivuje? WCG, zahraniční ligy, Invex, ...
boddie: Nemyslím, že bych měl s jiným týmem než se SkyR takové šance na úspěch. A na to, abych u CSka trávil většinu volného času, a pak to nepřineslo žádné ovoce, jsem asi už moc starý. ;)

Eaon: Je to už nějaký pátek co je na webu Candid napsáno "A new era begins soon". Kdy podle tebe ta nová éra začne?
boddie: Vše byste se měli dozvědět velice brzy. Vracíme se tam, kde jsme začali, budeme hrát jako parta kamarádů for fun.

Eaon: Dobrá, nechme se překvapit

Vzpomínky

Eaon: Přemýšlel jsi jak hodně by se ti změnil život, kdyby jsi nestrávil tolik času s CSkem?
boddie: Nepoznal bych spoustu míst a lidí a nezažil spoustu věcí, ale nejde posoudit, jestli bych si vedl lépe nebo hůř. Nelituji toho, že jsem s CSkem začal, dostal jsem se jeho prostřednictvím k několika příležitostem, z jejichž využití těžím dodnes.

Eaon: Z čeho těžíš dodnes? :)
boddie: Například píšu do LEVELu, k čemuž mě přivedl jeden bývalý spoluhráč.

Eaon: Pěkná práce :) Na který klan vzpomínáš nejraději?
boddie: Určitě na ps, zažil jsem tam nejvíc srandy a poznal nejbližší přátele. Působení v dalších týmech bylo taky fajn, ale nikdy to nebylo tak osobní jako v ps.

 

boddie

 

(Zleva: rasan, limp, boddie, bruenor, gecko)

Eaon: Prožil si něco za svojí herní kariéry, na co by si chtěl nejraději zapomenout?
boddie: Ani ne, i špatné zážitky jsou dobrá zkušenost. Anebo už jsem na to zapomněl. ;)

Eaon: :) A naopak na co nejraději vzpomínáš? Nějaká kuriozitka atd.
boddie: Na noci strávené na PG Challenge 2003 a InvexCupu 2003. Zúčastnění vědí, proč. ;)

Eaon: Náš rozhovor se blíží ke konci, a Já bych ti chtěl popřát mnoho úspěchů jak v reálném, tak i ve virtuálním životě. Doufám, že tento rozhovor nebyl poslední. Jsem rád že jsi si udělat pro tento "delší" rozhovor čas. Díky! Závěr patří tobě!
boddie: Nemáš za co, bylo mi potěšením. Nezapomínejte, proč jste CSko začali hrát. A nepište mi na ICQ, jestli dám mix! ;)

Jestli chcete podpořit „staronový" Candid, máte možnost na #candid @ QuakeNet.