Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: Lao

28. 9. 2006 | 23:51
Dnešním dnem vám chceme představovat zákulisí klanů a hráčů Master ligy. Využil jsem kontaktu, který mám a připravil pro vás rozhovor s manažérem nejlepšího slovenského klanu a vítěze řady soutěží, které se na CS scéně u nás a v Evropě pořádají. Jedná se o klan DEFEATERS, který se účastní naší Master ligy. Takže trošku představím aktéra rozhovoru a jdeme na to.
Výchozí obrázek
rozhovor-lao.gif

Dnešním dnem vám chceme představovat zákulisí klanů a hráčů Master ligy. Využil jsem kontaktu, který mám a připravil pro vás rozhovor s manažérem nejlepšího slovenského klanu a vítěze řady soutěží, které se na CS scéně u nás a v Evropě pořádají. Jedná se o klan DEFEATERS, který se účastní naší Master ligy. Takže trošku představím aktéra rozhovoru a jdeme na to.

Ladislav ´ lao ´ Noskovič Lao.jpg

Bydlí v Piešťanoch a je mu 26 let.
Od roku 2004 je manažérem Defeaters a stará se o vše kolem klanu. Mezi jeho oblíbené jídla patří čínské speciality. Ze sportu sleduje atletiku a v televizi Hvězdné války. Oblíbeným hercem je Arnold Schwarzenegger a film Barbar Conan. V garáži by přivítal Porsche a oblíbenou hudbou pro něj je Enya.


Bufo:
Ahoj Lao,
Začnu možná nepříjemně, ale zeptám se na věc co hodně lidí zajímá a ke kariéře každého klanu asi patří. Rozeberme dnes vaši prohru. Řada lidí sledovala váš zápas v turnaji Core 2 Extreme Masters, kde jste hráli s německými SK-Gaming a zápas prohráli. Co k tomuto můžeš říci?
Lao:
K zápasu s SK Gaming môžem povedať len pár vecí. Boli jasne lepší a v ten deň sa im mimoriadne darilo čo mi o den neskôr potvrdil aj hráč SK, "vio". Vravel, že takýto zápas nemali za sezónu ani raz, padali im veci o ktorých mi povedal, že neveli ako. Jednoducho oni mali svoj deň a my nie. Jeho ineye demo je na SK webe hned prvé v sekcii download pre INSIDERS označené ako famózne...

Bufo:

Hodně lidí vám pochopitelně fandilo a někteří byli poté zklamáni. Já zastávám názor, že prohra je pro každého, ale i tak považujete toto za výprask, když to tak nazvu?
Lao:
Verím tomu, určite každý čakal viac. Ak si bol na HLTV tak si sám videl, že to boli naozajstné one bullet headshot, za behu, vo fleshy, cez stenu... tak ako som spomenul o otázku späť, padalo im všetko.

Bufo:

Já moc neviděl, protože HLTV bylo celkem dost špatné, ale vím, že pokaždé není den a soupeři se může extrémně dařit. Jak to vzali vaši kluci tuto prohru? Jak na vás takový zápas působí?
Lao:
Zobrali ju športovo, sami uznali že na nich dnes nemali.

Bufo:
Takto to asi má být. Přejděme k dalším věcem.Teď bych nakousl WCG 2006, kde jste postoupili ve slovenské kvalifikaci a dostali se do skupiny F, kde vás čekají celkem 3 dosti neznámé týmy. Jak probíhala kvalifikace a co říkáš skupině, do které jste se dostali?
Lao:
Skupina je veľmi dobrá . Dvojnásobný WCG cs šampión team 3D a mousesports budú určite patriť k pódiovým zápasom. Možno sa ti to bude zdať smiešne ale možno sme dostali najľahšiu skupinu na WCG

Bufo:
No a jak se teda těšíte a hlavně připravujete do Monzy? Máte speciální přípravu nebo prostě pilujete svůj styl. Sledujete třeba dema a jiné dostupné materiály?
Lao:
No hlavne začala škola, tam chalani pilujú hodne. Obmedzili sme tg a hrávame menej. Demá sleduje majo a robí to veľmi dobre. Toto sú veci, ktoré si už hráči sledujú sami.

Bufo:
Jaký výsledek budete považovat za úspěch a nebo se chystáte vyhrát?
Lao:
Za úspech budeme určite považovať každý vyhratý zápas. Všetci dokážu prekvapiť.

Bufo:
Další věcí, která se nezadržitelně blíží je Invex Cup 2006. Vaše účast zde je asi samozřejmá, ale mě zajímá, jak ceníte nebo vysoko stavíte tuto akci?
Lao:
Invex Cup je dobrá akcia. Bohužial tohoto roku trošku znížili ceny a malo to dosť zlú odozvu u hráčov. Akcia je to určite špičková a PG ju robia na výbornej úrovni. Vždy sa nájde pár vecí čo sa nepáčia ale to sú drobnosti ...

Bufo:
Máte třeba čas si kromě hraní taky prohlédnout výstavu Invex a nebo pouze bojujete o postup a odpočíváte před dalšími zápasy. Jak náročné jsou takové turnaje?
Lao:
Pozreť si invex ? No minulý rok som akurát prešiel po schodoch a to bolo všetko. Že by sme mali čas sa pozerať to nie.

Bufo:
Tak toto je drsné. Jak často se dostane klan do hry a jak dlouhé jsou pauzy? Pokud se dostaneš pouze na schody, tak času asi moc není.
Lao:
Ide o to, že je tam program veľmi nabitý a usporiadateľ musí do 17,00 vypratať výstavisko. Preto sa hrá presne na chlp. Človek ide na cigaretu, wc a rýchlo dačo zje.


Bufo:
Teď bych zase pozměnil téma a poptal se na účast v Master lize na našem portálu United-Games. Zaujala vás nabídka hrát tuto soutěž jen co se týče cen pro nejlepší klany a nebo vás třeba oslovil i nový herní systém?
Lao:
Nový systém som po pravde ani nevidiel, skôr nás zaujala ponuka za prvé miesto.

Bufo:
Skupiny Master ligy byly už rozlosovány a tak mě zajímá váš názor na los. Je ve vaší skupině někdo, koho neznáte a nebo jste ho tam nečekali?
Lao:
Skupina A je spravená dobre, poznáme všetkých.

Bufo:
Jaké jsou vaše ambice v Master lize a kdo je podle vás kandidát na výhru v prvním ročníku?
Lao:
Behom každého ročníka sa môže udiať kopec zmien. Určite verím, že chalani dokážu zvíťaziť.

Bufo:
Osobně vás taky tipuji na vítěze, ale rád uvidím vyrovnanou ligu a třeba i prohru nej favoritů. Zajímá mě, jestli jste šli do ligy hned po zjištění, že za první místo jsou takové hodnotné ceny a nebo jste si trošku zjišťovali podrobnosti o portálu a podobně.
Lao:
Pravdu povediac ma do nej pozval Soptik. Vysvetlil mi čo je možne získať a potom sme sa dohodli na našej účasti.

Bufo:
Sledovali jste dění kolem vzniku portálu United-Games? Jak se vám tento portál jeví jako celek a co se vám například líbí a nebo naopak nelíbí?
Lao:
Viem že vznikol spojenim ale už neviem kto bol ten druhý partner. Nebol to Soptik a u2 liga alebo tak dáko? Sajta je robená čisto pre účeli ligy a to postačuje. Dizaj by som určite upravil aby bol viac modernejši a optimalizoval ho aj pre mozillu. Páčia sa mi kontaktne formulare pre admina. Veci čo sa mi népačia som nenašiel.

Bufo:
Na závěr bych se poptal na celkovou situaci vašeho klanu. Změnilo se něco ve složení a nebo máte nějaké problémy nebo třeba osobní novinky členů? Prostě cokoliv pikantního pro naše hráče a čtenáře? Minule docela zaujalo vaše vybavení včetně křesla, a tak možná máte něco nového.
Lao:
No tak čo by som ti asi prezradil... Loner ked ide po ulici tak ho furt balia dáky chalani, spravia mu návrhy alebo daký taneček na diskotéke :P. Normálne má smolu. Muro už začal chodiť na pulicky a sem tam si zahrá aj DM. h4 je dosť v škole ale stíhajú všetci traja vždy presne prísť na tg. Func a har1 neviem čo robia vo svojom voľnom čase. Inak nového dokopy nič, akurát že chystáme zmeny na webe :D

Bufo:
Závěrem vašemu klanu popřeji hodně úspěchů v nadcházejících akcích a taky, aby naše Master liga byla pro vás příjemnou a kvalitní ligou a v dalším ročníku jste se opět zúčastnili. Tobě poděkuji za 100 minut tvého času a doufám, že toto naše společné snažení lidi pobaví a že jsme jim něco poodhalili z vaší kuchyně.
Lao:
Ja dakujem a pozdravujem United-Games.

Za United-Games a Defeaters: BuFO a Lao