Přejít k hlavnímu obsahu

Usáma bin Ládin hrál Counter Strike i další počítačové hry

4. 11. 2017 | 12:18 Counter Strike 1.6
Americká CIA na začátku tohoto měsíce uveřejnila okolo 470 000 souborů a dokumentů z počítače Usámy bin Ládina. Našly se zde i počítačové hry, které hrál, a některé z nich byly opravdu pecky.
Výchozí obrázek

Americká CIA na začátku tohoto měsíce uveřejnila okolo 470 000 souborů a dokumentů z počítače Usámy bin Ládina. Našly se zde i počítačové hry, které hrál, a některé z nich byly opravdu pecky.

Usáma bin Ládin, o němž jste pravděpodobně slyšeli jako o jednom ze zakladatelů teroristické skupiny Al-Káida, byl zavražděn americkými silami již před šesti lety. Znám je hlavně kvůli obvinění z teroristických útoků 11. září 2001 a ať už se má skutečnost ohledně této tragédie a její historie jakkoli, nedávno zveřejněné informace o jeho osobních zálibách již nejsou obestřeny rouškou tajemství.

Až nyní byly zveřejněny jeho osobní soubory, včetně jeho deníku, rodinných fotek a videí. Dosvědčeno bylo i to, že bin Ládin měl v počítači americké filmy a počítačové hry. Ostatně, kdo z nás ne? Právě jednou z nich byl i legendární Counter Strike, dále například Resident Evil či Half Life. Myslíte, že i ve hře hrál radši za teroristy, nebo radši CT?

Mezi filmy, které se v jeho počítači našly, patří například Tom a Jerry, Cars, Doba ledová a další. Díval se i na dokumenty o sobě samém. Z určitého úhlu pohledu je to poněkud zvláštní, nemyslíte?

Je možné, že si někteří z nás zahráli právě s jedním z největších teroristů světa, samotným bin Ládinem. Zní to strašidelně, ale ani teď nikdy pořádně nevíme, s kým hrajeme.

Celkově bylo zveřejněno 174 GB videí, 7,4 GB fotek a 18 GB dokumentů. Aktuálně bohužel nejsou na oficiálním webu k dispozici, server totiž nevydržel tlak návštěvníků.

Zdroj: cia.gov
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.