Přejít k hlavnímu obsahu

1. FC Slovácko se spojuje s organizací eEriness a vytváří vlastní esportovou divizi

5. 12. 2020 | 23:59 EA SPORTS FC 24
Esportové divize už má celá řada českých fotbalových klubů. Od Sparty či Slavie až v poslední přírůstky v podobě Slovanu Liberec, Baníku Ostrava, Sigmy Olomouc či Dukly Praha. Jako další se z nejvyšší fotbalové soutěže přidává 1. FC Slovácko, které se rozhodlo spojit s tradiční herní organizací.
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko

Kvalifikační cyklus druhého ročníku Datart e:LIGY je v plném proudu a slovácký turnaj pro všechny proběhne ve středu 9. prosince. Každý klub ale má možnost si své koně nasadit do pokročilejší fáze celé kvalifikace, což nyní může využít právě i klub z jihovýchodu Moravy. Tento víkend se totiž oficiálně rozhodl spojit síly s herní organizací eEriness a vytvořit 1. FC Slovácko esports. eEriness se po dvou letech vrátili na FIFA scénu teprve koncem října a vše do sebe začíná zapadat. Dominik 'Domito' Klíčník a Karel 'Modri' Modrák tak nebudou kopat pouze za herní organizaci, ale od nynějška také za aktuálně devátý klub nejvyšší české fotbalové soutěže.

„Naše organizace působí na české esportové scéně čtrnáct let. Jsme připraveni vzorně reprezentovat barvy 1. FC Slovácko. Spolupráci s klubem jsme si vybrali díky jeho kvalitě, podobné filosofii, stejným klubovým barvám, a také díky poloze, která nám umožní pravidelně navštěvovat fotbalový stadion a rozvíjet tak nadále další aktivity, jak marketingové, tak i sportovní,“ vyjádřil se sebejistě Radim Skála, manažer FIFA sekce týmu eEriness.

„O založení esportového týmu jsme uvažovali delší dobu. Při jednáních o spolupráci jsme v eEriness našli toho pravého partnera pro vstup do světa esportu. Kluci mají blízko k našemu regionu, na poli esportu silnou tradici, zkušenosti a také velkou chuť vybudovat společně s námi silný tým. Esport je na vzestupu a je pevnou součástí většiny jak zahraničních tak už i českých klubů. Nelze ho přehlížet a my jsme rádi, že se stane součástí také našeho klubu 1. FC Slovácko. Vidíme v něm velký potenciál a těšíme se na všechny nové výzvy a příležitosti s ním spojené,“ prohlásil v oficiální zprávě Svatopluk Macek, manažer marketingu prvoligového celku 1. FC Slovácko.

1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
Zdroj: 1. FC Slovácko
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.