Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport porazili eSubu i DEFEATERS a jsou jediný bod od jistého postupu do play-off

31. 8. 2021 | 20:42 Counter-Strike 2 Reportáž
1. Tipsport COOL liga dnes pokračuje svým desátým kolem. Do konce základní části pak sice budou zbývat ještě tři, dnes se ale může rozhodnout o dalším účastníkovi play-off. Dalším hracím dnem vás budou provázet Greener, Miley a Bananides, za mikrofon se pak usadí slovenské duo Joshua, forji.
eSuba vs. Sampi.Tipsport
eSuba vs. Sampi.Tipsport
Zdroj: grafika PLAYzone

Desátý den jubilejní desáté sezóny vypukne v 17:00 a hned půjde do tuhého. eSuba se totiž postaví týmu Sampi.Tipsport, půjde o souboj čtvrtého týmu tabulky s pátým, oba navíc mají odehraný stejný počet zápasů a dělí je jediný bod. Po převratu v Sampi se tyto týmy ještě neutkaly, takže i z tohoto pohledu bude tento duel hodně pikantní. Jasné však je, že kdo vyhraje, bude mít o hodně blíž k play-off. Sampi.Tipsport se po změnách termínů některých zápasů představí také v druhém dnešním duelu, soupeřem jim bude sestava DEFEATERS, která mění hráče jako na běžícím páse. Posledním, kdo loď opustil, byl stinx. Vzchopí se zbytek k zisku bodů? Sampi navíc budou mít extra motivaci skrze to, že pokud dnes získají 6 bodů, play-off už jim 100% neuteče.

eSuba vs. Sampi.Tipsport
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
twist  Česká republika
Pechyn  Česká republika
sAvana  Slovensko

eSuba

7:16
19:15
12:16

 Slovensko queztone
 Slovensko system
 Česká republika Darber
 Slovensko Rutk0
 Česká republika zur1s

Očekávaný šlágr odstartoval mapou Mirage, kde eSuba začala za CT stranu. I přesto se benq1ho svěřencům kromě jediného případu nepodařilo získat více než jedno kolo v řadě, což znamenalo velké ekonomické potíže. Když si k tomu připočtete zur1se či systema utrženého z řetězu, skóre 16:7 vás asi nepřekvapí. eSuba to ale soupeři chtěla vrátit, na mapu Overpass vlétla čtyřmi vyhranými body. Sampi.Tipsport ale opět převzali otěže a ovládli první stranu 9:6. I přesto se nakonec Overpass dostal do prodloužení, kde eSuba nepustila jediný bod a srovnala sérii. eSubě vyšel úvod lépe i na rozhodujícím Ancientu, útočící strana zde tentokrát hrála prim. Totéž ale platilo o Sampi, kteří dokázali skóre otočit a mapu ukončit, čímž získali důležitý bod do tabulky navíc.

Sampi.Tipsport vs. DEFEATERS
queztone  Slovensko
system  Slovensko
Darber  Česká republika
Rutk0  Slovensko
zur1s  Česká republika

16:3
16:14

DEFEATERS

 Slovensko xperrience
 Česká republika Dytor
 Slovensko bestch
 Slovensko INCC
 Česká republika azak

DEFEATERS sužuji problémy se soupiskou a na úvodní mapě Inferno to bylo hodně vidět. Sampi.Tipsport naopak byli na dobré vlně díky předchozí výhře, žádná únava se neprojevovala a vše hrálo do jejich karet. DFS za úvodní polovinu nezískali jediný bod, potupnou prohru 0:16 však alespoň dokázali odvrátit. Také na Vertigu se Sampi dostali již do vedení 8:2 a nic nenasvědčovalo tomu, že by průběh měl být jiný. Najednou ale DEFEATERS získali osm bodů v řadě a posléze se dostali dokonce do vedení 14:10, což všechny zaskočilo. Naneštěstí pro ně, Sampi.Tipsport zavčasu zařadili vyšší rychlostní stupeň a fenomenálnímu Dytorovi se 34 killy zbyly oči pro pláč.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.