Přejít k hlavnímu obsahu

DEFEATERS překvapivě potrápili Entropiq Prague, eEriness MARVO porazili GLORE

2. 9. 2021 | 21:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Dnešní pokračování 1. Tipsport COOL ligy by se dalo označit tichem před bouří. Boje o příčky zajišťující play-off jsou v plném proudu, ale dnes se teoreticky nemusí změnit skoro nic. Nebo nám týmy přinesou překvapení a parádní show? Nechme se překvapit! Určitě však za to stojí si naladit náš stream, kterým vás tentokrát provedou Kany, Cannie, Greener a huhy se Shadyem za mikrofonem.
1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Dnešní dvojice zápasů nabídne dvě premiéry. V prvním zápase si tu obnovenou zažije Matěj 'stinx' Štorek, který se na úkor Filipa 'Lueg' Uxy vrací do eEriness MARVO. Spolu s Dominikem 'desty' Černým by se měl postarat o hlavní sílu v roli AWP, tak uvidíme, jestli se posílení projeví už v tomhle zápase. Duel s GLORE totiž je jedním z těch nejdůležitějších v boji o vyhnutí se baráži, oba týmy už na play-off šanci bohužel nemají. S papírovou šanci naopak mohou kalkulovat hráči DEFEATERS, kteří se představí posléze. Vzhledem k těžkému harmonogramu se dá ale hovořit spíše o teoretické možnosti se vyřazovacích bojů dostat. Stopku jim mohou vystavit Entropiq Prague, kteří se budou snažit zlomit prokletí ztráty jedné mapy v každé z posledních sérií a jako druzí postoupit do play-off. Premiérové představení po nečekaném příchodu navíc čeká posilu Simona 'KWERTZZ' Horáka.

GLORE vs. eEriness MARVO
Shinkyy  Česká republika
StuFF  Slovensko
SMK  Slovensko
CABYEE  Slovensko
spexo  Slovensko

GLORE

12:16
16:14
9:16

eEriness MARVO

 Česká republika replay
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík
 Česká republika stinx

Souboj o důležité body v boji o vyhnutí se baráži začali lépe hráči eEriness MARVO, kteří na volbě soupeře, Overpassu, začali deseti vyhranými koly v řadě. Až na jednu výjimku si však desítku připsali také GLORE a šli tedy do vedení. Mapu o kontinuálních sériích však zakončili vítězně eEriness. Ti měli lepší začátek i na následné Mirage, GLORE však postupně srovnávali tempo. Čtyřmi body v řadě se eEriness MARVO dostali do vedení 14:9, pokaženým kolem se však GLORE vrátili do hry a dokázali průběh otočit. Rozhodnout tedy musel Dust 2, kde za delší konec provaz opět tahali hráči eEriness. Stinx pokračoval ve své fazóně a celkově za sérii nasbíral 22 entry fragů, že na Dustu nestačila k výhře ani druhá 30-bomba v sérii v podání SMK. GLORE tedy čeká baráž.

Entropiq Prague vs. DEFEATERS
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika
KWERTZZ  Česká republika

Entropiq Prague

10:16
16:7
16:13

DEFEATERS

 Slovensko xperrience
 Česká republika Dytor
 Slovensko bestch
 Slovensko INCC
 Česká republika azak

Od druhého zápasu se dalo čekat ledacos, týmy ale nezklamaly. Na úvodní mapě DEFEATERS vycházelo naprosto všechno a po individuální stránce Entropiq Prague přestříleli tak jednoznačně, že i týmově se EIQ hledali. Třešničkou na dortu bylo velké množství parádně dohraných situací, nejčastěji od azaka. Na Vertigu už to ale byli úplně jiní Entropiq, kteří si hráli svoji hru a soupeře do ničeho nepouštěli, proto tak jednoznačný výsledek a zlepšená nálada v zeleném táboře. Rozhodující Dust 2 byl ale opět velkou bitvou a přetahovanou, za celou mapu nikdo nevyhrál ani jednou více než 3 body v řadě. I přes parádní hru DEFEATERS nakonec koncovku zvládli hráči Entropiq Prague, kteří tak popáté v řadě vítězí 2:1 a zajišťují si postup do play-off.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.