Přejít k hlavnímu obsahu

2. Tipsport COOL liga se zamotává, oba dosud nejlepší týmy ve středu zaváhaly. Celou TOP 4 nyní dělí jediný bod!

2. 9. 2021 | 12:18 Counter-Strike 2 Reportáž
Na čele 2. Tipsport COOL ligy byl až do tohoto týdne jediný stoprocentní tým Cryptova, páté kolo mu ale zavařilo. I druhý dosud neporažený tým ale zakopl a boj o dvě pozice, zajišťující místa v baráži, se rázem neskutečně zamotal.
2. Tipsport COOL liga
2. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Brute Juniors, Gifted.uRage, Value Skins a Universe. Tak zněly dosavadní skalpy týmu Cryptova, který si bohužel před tímto týdnem prošel dvěma bolestivými změnami a ty se ukázaly být klíčovými. Pátým soupeřem týmu s novými posilami Dominikem 'NIO' Maxianem a Lukášem 'Levi' Bouřou byli Dark Tigers, kteří si parádně spravili chuť po porážce z minulého týdne proti OVG. Inferno i Ancient byly těsné, DTG však zvítězili 2:0. Ve zbytku sezóny navíc Cryptovu čekají všechny zbývající týmy z TOP 4, boj o baráž tak bude mít ještě hodně těžký.

Druhým klíčovým utkáním pátého kola byl souboj druhého neporaženého týmu Online Vision Gaming proti BloodyDevils. BDS zde prokázali vysokou kvalitu, naopak OVG se nepodařilo navázat na kvalitní výkony z předchozích zápasů a na obou mapách podlehli ďáblům poměrně jednoznačně. Po zakopnutí Cryptovy se tedy BDS dotáhli na vedoucí tým tabulky, OVG se naopak nacházejí na třetím místě společně s Dark Tigers. Celé tohle kvarteto ale dělí jediný bod a následné decidery, takže závěrečná dvě kola slibují velkolepou bitvu elitní čtveřice.

Zbytek středečního programu byl ve znamení bojů ve spodních patrech tabulky. Universe a Gifted.uRage měli shodně 4 body a ze vzájemného střetnutí tentokrát vyšel lépe druhý jmenovaný celek. Hrací kolo uzavřel souboj týmu Value Skins, za nějž se poprvé neukázal v akci Roman 'blade' Pilný, ale jeho parťáci i tak zaznamenali první vyhranou mapu. V duelu sedmého s osmým týmem tabulky však nakonec lépe vyšlo pro Brute Juniors, kteří následně zvládli dvě těsné mapy (16:14 a 22:19), díky čemuž jsou to právě oni, kdo si připsal dva body.

Rozpis 2. Tipsport COOL ligy:

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.