Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouho jsem nezažil něco tak hezkého. Sledovanost byla insane, říká spajKK po nedělním triumfu

15. 12. 2021 | 13:08 Turnaj
Tuhle neděli se vedle Vodafone MČR v PUBG odehrál ještě jeden obří esportový turnaj. V novém titulu Halo Infinite se proti sobě postavilo osm týmů domácích streamerů, o zábavu bylo tedy postaráno. Vidět jsme ale mohli také spoustu výjimečných výkonů, celkové odměny v hodnotě 240 tisíc korun byly prostě lákavé.
spajKK
spajKK
Zdroj: sociální sítě hráče

Halo Infinite je zbrusu novým počinem z dílny Microsoftu. Dříve si sérii Halo mohli užívat hlavně hráči na konzolích Xbox, aktuálně je ale možné tyto tituly hrát také na počítači. Halo Infinite místy působí, že je dělané hlavně na konzole, protože je tato série oblíbená hlavně v zámoří, kde jsou konzolové turnaje nejoblíbenější ze všech koutů světa, i přesto se však dá hrát turnajově na všem, co si zamanete.

Jestli se pokusí Microsoft a Xbox prorazit na evropské esportové pole, se příliš očekávat nedá. I přesto jsme se v našich luzích a hájích dočkali parádního počinu, který Halo Infinite představil místní scéně. Po vzoru Twitch Rivals se odehrál velký turnaj za přítomnosti elitních streamerů česko-slovenského rybníčku. Připraveno bylo parádních 240 tisíc korun pro ty nejlepší, rovných 100 tisíc si odneslo duo šampionů.

Za největšího favorita se dala považovat dvojice spajKK + oKKo, jakožto dva FPS všeumělové a někdejší spoluhráči z PUBG sekce eSuby. Podceňovat se ale nemohli další hráči, jako Agraelus ve spolupráci s TheCobrou nebo Mazarini s Goesem. Právě tohle trio to nakonec dotáhlo na stupně vítězů, jména jako CzechCloud, Herdyn a Artix, FlyGun, Duklock nebo Restt a Žolík skončila bez medaile.

Celé klání o tučnou sumu bylo parádní show, dočkali jsme se ale také spousty parádních výkonů. V pavouku vítězů dokázali triumfovat spajKK a oKKo, kteří si v průběhu neděle Halo Infinite opravdu zamilovali. Dvojice Agraeluse a Mazariniho si to rozdala o druhý slot ve finále, Mazi s Goesem to však zvládli a šli si pro odplatu. Bohužel pro ně, spajKK a oKKo dominovali nadále, a i když byla spousta her opravdu těsná, dva bývalí eSubáci triumfovali a odnáší si krásných 100 tisíc korun. Zejména pro oKKa jde o hezký návrat k esportu.

Musím vzdát hold a poděkovat všem organizátorům, což je hlavně Metla, a adminům, kteří turnaj z pohledu organizace zvládli na výbornou. Setkávám se ročně s desítkami turnajů a ne vždy to vypadá takto, takže klobouk dolů! Jinak celý turnaj jsem si neskutečně užil, mělo to ten správný kompetitivní náboj, zvraty, comebacky, vítězství, dlouho jsem vlastně nezažil něco pro mě tak hezkého v rámci turnajů. Avšak v tomto turnaji nešlo tak o mě, nebo ostatní streamery, ale hlavně o diváky kteří si to užili a hlavně je to bavilo, však v jednu chvíli nás dohromady sledovalo přes 20 000 unikátních diváků, to je insane! Esport ve hře Halo existuje, hra je cílená hlavně na Ameriku, přeci jen oni jsou více konsolový, než-li my Evropani kteří preferujeme PC. Hra je dělaná hlavně na gameplay s kontrolorem a co jsem i koukal před turnaji na profi hráče, tak jsou v té hře neskuteční a hráči mají i velká čísla, celkově je o Halo za oceánem velký zájem. Na závěr bych chtěl ještě jednou všem poděkovat že dorazili zafandit, ať už mě, tak hlavně oKKovi, děkujeme!
uvedl pro PLAYzone Martin "spajKK" Beneš

Halo Infinite si tuhle neděli doslova podmanilo celou naši Twitch scénu. Součet sledujících českých a slovenských streamů tvořil zhruba polovinu všech diváků této hry na celém Twitchi, což se dá považovat za velký úspěch. Uvidíme, jestli půjde o ojedinělý počin, nebo se dočkáme pokračování, třeba cílené i mezi širší masu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.