Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite legenda Saf oznamuje odchod do „důchodu“

25. 1. 2022 | 11:57 Fortnite Zajímavost
Američan Saf je jedním z nejlepších hráčů Fortnite, který se kdy dotkl hry. Za čtyřleté působení na kompetitivní scéně mu skoro každý může závidět jeho bezkonkurenční životopis v soutěžích na nejvyšší úrovni. Navzdory tomu, co dokázal, Saf nyní oznámil, že oficiálně končí ve Fortnite.
Saf (na obrázku vlevo)
Saf (na obrázku vlevo)
Zdroj: Fortnitetracker

Zpráva o konci Rocca „Saf“ Moralese je šokující, vezmeme-li v úvahu, že bývalý člen Ghost Gaming a TSM právě skončil osmý v na NAE Fortnite Champion Series (FNCS) Grand Royale. Devatenáctiletý mladík nicméně oznámení zveřejnil na Twitteru a dodal, že se více zaměří na VALORANT a tvorbu obsahu.

„Hej lidi, jen jsem vám chtěl dát vědět, že už nebudu hrát/soutěžit/streamovat ve Fortnite. Posledních pár měsíců při hraní Fortnite jsem tu hru tak moc nenáviděl a navíc být v organizaci a nechat se všemi těmi orgány nutit, mě demotivovalo na maximum. Představa, že budu hrát Fortnite déle, zní tak strašně a už se s tím nedokážu vyrovnat.“

 

Nedávno také odhalil, že organizace TrainHard Esport, které byl kdysi součástí, mu dluží 70 tisíc dolarů. Tento problém, smíchaný s jeho všeobecnou nespokojeností se současným stavem hry a potížemi s podpisem smlouvy v organizaci, vedl k jeho rozhodnutí. "Jsem vděčný za všechno, co pro mě hra udělala, ale už se prostě nedokážu přinutit hrát. Vážím si všech, kteří mě doposud podporovali, a doufám, že v tom budete pokračovat," pokračuje jeho prohlášení.

Safova bilance v kompetitivním světě Fortnite mluví sama za sebe. Na scéně se pohybuje od roku 2018 a dosáhl na více, než si většina dokáže představit. Saf vyhrál například ESL Katowice Royale, o kterém se můžete dočíst i u nás, a také FNCS Chapter 2 Season 2. K mnoha vítězstvím dokráčel po boku svého dlouholetého duo partnera Williamse „Zayta“ Aubina. Mezi další úspěchy patří například i čtvrté místo ve finále světového poháru Fortnite a kvalifikace na rovných deset finálových klání FNCS.

Bohužel toto rozhodnutí znamená konec jedné éry na kompetitivní Fortnite scéně. Je to smutný den, vzhledem k tomu, že i Zayt odešel minulý rok do důchodu. Saf se nyní přidává na rostoucí seznam hráčů, kteří se od ikonického battle royale titulu rozhodli odejít. Podpora pro Safovo rozhodnutí po oznámení zaplavila Twitter a například hráč TSM FTX Co1azo nazval Safa „absolutní legendou“. Mnoho dalších osobností vyjádřilo podobný názor, nenašel se prakticky nikdo, kdo by s jeho rozhodnutím nesouhlasil.

Saf ve svém Twitlongeru zmínil, že plánuje hrát VALORANT a důsledně streamovat v budování svého brandu. Zda odlišný titul plánuje hrát kompetitivně, prozatím neupřesnil, a tak si Safovi fanoušci budou muset počkat. Ikoně Fortnite přejeme hodně štěstí v jeho budoucnosti a doufáme, že ho ještě někdy uvidíme soutěžit.

Štítky: Saf
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.