Přejít k hlavnímu obsahu

Major kvalifikaci čeká velká změna, EU a CIS týmy budou soutěžit v jednou regionu

25. 1. 2022 | 20:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Několik úterních úniků odhalilo novinky v Major kvalifikaci pro roky 2022 a 2023. Tím největším je spojení regionů, místo šesti budou nově jen tři.
CS:GO tým SINNERS na IEM Fall
CS:GO tým SINNERS na IEM Fall
Zdroj: SINNERS

V letech 2020 a 2021 si již týmy zvykly na nový způsob kvalifikací na Major. Pozvánku již neměl nikdo jistou, místo toho byly týmy rozděleny do šesti regionů, z nichž jen ti nejlepší dostali své místo na největším turnaji roku. Kvalifikace budou pokračovat i letos, ale s několika změnami.

Tou největší je sloučení regionů. Evropa a CIS tak budou nově tvořit jeden region, ve kterém budou týmy soutěžit. Nově se tak v RMR turnajích mohou potkat například NAVI proti G2, což se dříve stát nemohlo. Počet pozvánek má být stále založen na výsledcích ze Stockholmu, na příštím Majoru by se tak mělo z tohoto regionu představit rovnou 16 týmů. Stejně tak mají být spojeny americké regiony, posledním regionem bude Asie a Oceánie.

s1mple & NiKo
s1mple & NiKo
Foto: koláž PLAYzone

Podle serveru HLTV.org je hlavním důvodem to, že se RMR turnaje mají nově odehrávat pouze na LAN. Očekává se tak, že pokud by se turnaje opět přesunuly do online prostředí, regiony se rozdělí.

Další novinkou je zákaz výběru regionu. V minulém RMR cyklu soutěžil například tým EXTREMUM, složený z většiny Australanů, v Severní Americe, stejně tak jako řada brazilských týmů. Nově budou muset všechny týmy soutěžit v regionu, kam hráči spadají podle občanství.

V roce 2022 by se měly uskutečnit dva Majory, jeden v květnu a druhý v listopadu, kdo je uspořádá, se však zatím neví. Podle serveru Dexerto by se měl listopadový Major odehrát v Riu, kde byl původně naplánován už v roce 2020.

Zdroj: hltv.org
Štítky: CS:GO Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.