Přejít k hlavnímu obsahu

Revoluce v esportu v kostce, o kolik se letos bude na MČR hrát a kde?

6. 2. 2022 | 17:00 PLAYzone
Ve středu 2. 2. 2022 byly na tiskové konferenci v Praze oznámeny hned 2 obří projekty pro tento rok. První novinkou je chystaná Vodafone PLAYzone Arena, která své dveře návštěvníkům otevře již letos v dubnu. Druhou je pak nový systém MČR sezóny a navýšení prize poolu na rekordní částku 4,5 milionu korun. Jak bude celá turnajová sezóna probíhat? A co vše vás čeká v aréně? Odpovědi na všechny tyto otázky pro vás samozřejmě máme.
Revoluce v esportu
Revoluce v esportu
Zdroj: PLAYzone

Co je Vodafone PLAYzone Arena?

Arena je místem, kde najdete vše, na co si ve spojitosti s esportem a obecně gamingem vzpomenete, ať už jste fanoušky jakéhokoliv kompetitivního titulu. Desítky nabušených počítačů, herní konzole nejnovější generace, vlajkové lodě světa mobilních telefonů, virtuální realita nebo vymazlené závodní simulátory. 

Těšit se můžete na:

  • 55 herních počítačů
  • 8 konzolí nejnovější generace
  • Virtuální realita
  • Herní simulátory
  • Závodní simulátory
  • Herní telefony
  • Nové esportové studio
  • Esport lounge s velkoplošnou obrazovkou
  • Bar a restaurace
  • 7 bootcampových místností
  • Párty místnost

Dále v aréně vyroste supermoderní esportové studio, odkud se odvysílají veškeré přenosy turnajů hraných přímo na místě a natáčet se zde budou také herní pořady Primy COOL. Jedním z velkých lákadel bude konání milionového turnaje Tipsport CS:GO v rámci MČR sezony, jež se ve Vodafone PLAYzone Areně odehraje na podzim. Živé obecenstvo, parádní kulisa v lounge, bar spolu s restaurací a velkoplošná obrazovka pro sledování zápasů. Ať už si budete chtít prožít jakýkoliv esportový zážitek, aréna bude připravena pro vás.

Kde se nachází?

Unikátní esportový projekt vzniká v obchodním centru Westfield Chodov a rozprostírá se na obří ploše přesahující 1000 m2 . Dostanete se sem pohodlně autem i MHD, nejvíc přímočaré to budete mít metrem, linkou C.

Můžu si přijít zahrát sám i s kamarády? A co týmy?

Samozřejmě, přijít může kdokoli, ať už sám, nebo ve společnosti. Co se týče pořádného hraní, tak pro profesionální i amatérské týmy nebo party kamarádů bude ve Vodafone PLAYzone Areně připravena celá řada místností na bootcampy. A pokud toužíte ještě po trochu něčem jiném, vybrat si můžete párty-místnost třeba pro uspořádání narozeninové oslavy. Prostor bude otevřen také všemožným eventům, workshopům nebo přednáškám. 

Vodafone PLAYzone Arena
Vodafone PLAYzone Arena
Zdroj: PLAYzone

Vstupné je zdarma?

Ano, vstupné se u nás rozhodně neplatí. Pokud tak přijdete na skleničku či sledovat s kamarády zápas oblíbeného týmu, platíte pouze za svou útratu, stejně jako  v jiných podnicích. 

Jaké turnaje se budou letos v aréně odehrávat?

V aréně se letos odehraje třetí ze série Tipsport CS:GO turnajů, hrát se v něm bude o rovný milion. 

Z kolika turnajů bude složená letošní MČR sezóna?

Na letošní MČR povede cesta skrz tři kvalifikační turnaje, z nichž se jeden odehraje v Bratislavě, jeden proběhne online a poslední pak v Praze, v nové aréně. Celou sezónu pak završí Grandfinále Tipsport CS:GO MČR, které proběhne již tradičně v Brně v rámci veletrhu Life!  v samostatném pavilonu, připraveném jen a pouze pro fanoušky esportu.

Harmonogram MČR 2022
Harmonogram MČR 2022
Zdroj: PLAYzone

O kolik se letos bude hrát?

Pro letošní MČR sezónu je přichystáno 4,5 milionu korun, což je historicky nejvyšší částka, o kterou se kdy na česko-slovenské herní scéně hrálo. Pro turnaj v Bratislavě bude připraven prize pool v hodnotě 1 milion Kč, v druhém online turnaji se pak hráči utkají o 500 000 Kč. V Praze už bude ve hře opět milion korun, přičemž na samotném grandfinále v Brně se bude hrát o 2 miliony.

Kolik z toho si odnese vítěz?

Mistr ČR pro rok 2022 si z této částky odnese rovný milion. 

Kde se můžu přihlásit do turnaje?

Harmonogram kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava:
Neděle 20. února 14:001. dodatečná kvalifikace
Sobota 26. - 27. února 15:002. otevřená kvalifikace
Sobota 5. - 6. března 15:003. otevřená kvalifikace
Sobota 12. - 13. března 15:004. otevřená kvalifikace
Pátek 18. - 20. březnaUzavřená kvalifikace

 

Do arény vás budeme moci pozvat až v dubnu, kdy proběhne její slavnostní otevření, na první kvalifikaci do letošní MČR sezóny už ale můžeme zvát rovnou. Tak neváhejte, 4,5 milionu korun čekají na ty nejlepší z vás!

Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.