Přejít k hlavnímu obsahu

Prvního světového turnaje sezóny se zúčastní pětice českých matadorů

9. 2. 2022 | 13:45 Hearthstone Preview
O víkendu 18. až 20. února se uskuteční letošní první velký mezinárodní turnaj nesoucí název Masters Tour One. Českou republiku bude reprezentovat pět zástupců, Slovensko je tentokrát bohužel bez jediného hráče. Dokáže si někdo z ostřílených Čechů dojít pro hlavní výhru ve výši 25 000 dolarů?
M1lan
M1lan
Zdroj: eSuba

Už druhým rokem je bohužel dáno, že všechny zastávky Masters Tour se odehrávají pouze v online prostředí. Není tedy moc jednoduchý způsob, jak jednotlivé MT pojmenovat. Minulý ročník byl ve znamení velkých měst ze hry World of Warcraft, tento rok se musíme spokojit s obyčejným anglickým číslováním - One, Two, Three a tak dále. Nicméně na chodu hry ani velikosti turnaje to nic nemění. Kvalifikace na první prestižní turnaj sezóny jsou již za námi, tak si pojďme projít cesty úspěšných českých hráčů.

Jména pěti účastníků jsou v české komunitě velmi známá, můžeme tedy opět čekat útoky na nejvyšší příčky, a to především od Matyáše "Matty" Kalužného z eSuby a Štěpána "Norwis" Šimka za Inside Games. Oba mají výbornou bilanci na Masters Tourech v posledním roce a oběma dokonce uteklo povýšení do Grandmaster ligy o jeden až dva body. Třetím českým reprezentantem bude velmistr Jaromír "Jarla" Vyskočil. Dvojnásobný mistr České republiky a vicemistr světa se bude s novým rokem snažit prolomit svou smůlu na MT, přes celkem konzistentní výkony se totiž zatím do play-off ani jednou nepodíval.

Pomyslnou online výpravu uzavírají Jakub "Pardub" Pardubský z týmu Inaequalis a druhý reprezentant eSuby Milan "M1lan" Šnajdr. První jmenovaný je pravidelným účastníkem Masters Tour, tentokrát se kvalifikoval díky 12. nejlepšímu winrate v kvalifikačních turnajích. V minulém roce se dvojnásobný DreamHack šampion zúčastnil všech šesti velkých turnajů, nicméně brány play-off neprolomil. M1lan pro změnu na všech loňských MT chyběl a po změně působiště se bude snažit udělat díru do světa. Dvojnásobný vicemistr ČR se na první velký turnaj sezóny probojoval díky 35. místu na lednovém ladderu v Asii.

Tentokrát mezi reprezentanty nevidíme žádnou velkou novinku nebo překvapení a počet účastníků je oproti posledním MT podstatně menší. Přesto můžeme všichni o víkendu 18. až 20. února sledovat cestu našich borců a fandit jim. Přímý přenos Masters Tour One můžete sledovat na oficiálním YouTube kanále.

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.