Přejít k hlavnímu obsahu

PGL oznámilo termíny Major kvalifikací. Kdy půjdou do boje Evropané?

9. 2. 2022 | 15:10 Counter-Strike 2 Preview
Organizátor příštího Majoru v belgických Antverpách oznámil detaily kvalifikace na jeden z vrcholů sezóny. Cesta začíná už v únoru a samotné RMR klání se uskuteční od 11. do 24. dubna.
ZEDKO v barvách eXtatus v boji o Major v roce 2017
ZEDKO v barvách eXtatus v boji o Major v roce 2017
Zdroj: PGL

Rumunský organizátor PGL uspořádá kvalifikace ve všech třech regionech v offline prostředí, přesněji řečeno ve svém “domovském” městě Bukurešti, kde má své studio. Bude se přitom jednat o pořádnou logistickou výzvu, od 11. do 24. dubna si o nejprestižnější turnaj světa zabojuje rovnou 52 týmů.

Vzhledem k novým pravidlům Valve pro Major turnaje se RMR turnaje dočkají oproti předchozím letům několika změn. Uskuteční se totéž jediné klání, které rozhodne o všech postupujících z jednotlivých regionů. Zároveň se zrušil bodovací systém, takže jedinou výhodu, kterou mají nejlepší týmy z předchozích Majorů, je pozvánka do kvalifikace. Všichni ostatní se musí probojovat skrz otevřený turnaj. Stále platí, že týmy musí mít alespoň 3 hráče z předcházejícího Majoru, aby obdržely pozvánku.

PGL studio v Bukurešti
PGL studio v Bukurešti
Foto: PGL

Zároveň jsou jasně dané formáty kvalifikací, které se odvíjí od počtu míst na Majoru pro jednotlivé regiony. Evropa tak bude rozdělena na dvě skupiny, které slouží jako samostatné “regiony”. Oba se odehrají swiss formátem a nabídnou vždy osm míst na Majoru. Celkem se tak o 16 slotů na utká 32 evropských celků. Šestnáct týmů bude bojovat o šest míst v Americe, v asijském regionu se o dva sloty utkají čtyři týmy.

Otevřené kvalifikace pro Evropu odstartují už 22. února, celkem se uskuteční čtyři turnaje. První tři kvalifikace nabídnou 5 míst v RMR turnaji, poslední o jeden méně. Ve všech čtyřech turnajích jistě uvidíme české a slovenské zástupce, největší naděje se vkládají samozřejmě do SINNERS. Absence uzavřené kvalifikace ale zvyšuje šance na překvapení, stačí dva vydařené dny a můžete si zahrát o Major.

Termíny evropských kvalifikací jsou následující:

  • Q1 - 5 míst - 22. a 23. února
  • Q2 - 5 míst - 1. a 2. března
  • Q3 - 5 míst - 5. a 6. března
  • Q4 - 4 místa - 12. a 13. března

Samotné RMR turnaje odstartují 11. dubna, jako první se odehraje americký turnaj, který potrvá čtyři dny. Následovat bude Asie (15. a 16. dubna) a vrcholem budou Evropa A (17.4. - 20.4.) a Evropa B (21.4. - 24.4.).

    Evropa A
     Rusko Natus Vincere Dánsko Heroic
     Dánsko Astralis Francie Team Vitality
     CIS Virtus.pro Evropa ENCE
     Dánsko Copenhagen Flames+ 9 týmů z otevřené kvalifikace
    Evropa B
     Evropa G2 Esports Evropa FaZe Clan
     Rusko Gambit Esports Evropa MOUZ
     Švédsko Ninjas in Pyjamas Rusko Entropiq
    + 10 týmů z otevřené kvalifikace
    Severní + Jižní Amerika
     Brazílie FURIA Esports+ 7/8 týmů z NA/SA kvalifikace
    Asie + Oceánie
     Čína Čínská kvalifikace Austrálie Oceánie
     World Blízký Východ World zbytek Asie

    Co však platí i nadále, je rozdělení na legendy, vyzyvatele a uchazeče. Týmy se statusem legendy mají jistou účast v TOP 16 fázi Majoru. Počet pozvánek pro jednotlivé regiony závisí na výsledcích z předchozího Majoru, pro PGL Antwerp je rozdělení následující:

    RegionLegendyVyzyvateléÚčastníci
    Evropa A422
    Evropa B341
    Amerika123
    Asie--2
    Zdroj: hltv.org
    Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.