Přejít k hlavnímu obsahu

Svátek esportu je na spadnutí! S kým se v Katovicích utká česká organizace Entropiq?

9. 2. 2022 | 17:12 Counter-Strike 2 Preview
Kdyby existoval nějaký CS:GO svátek v Polsku, turnaj IEM Katowice by byl kandidátem číslo jedna. O prize pool ve výši 1 milionu dolarů se poperou všechny nově nabité sestavy, a navíc, konečně už se ve Spodek Aréně počítá s diváky! Jakým systémem se bude hrát a kdo se představí v úvodní Play-In fázi?
IEM Katowice 2022
IEM Katowice 2022
Zdroj: ESL

Obrovský turnaj Intel Extreme Masters si každý spojí zejména s polským městem Katowice. V posledním roce se hrál online a vyhráli ho suverénní Gambit, před dvěma lety zase organizátoři na poslední chvíli nepustili na stadion publikum, takže šampioni NAVI zvedali pohár před ,,nikým“. Letos už ale koronavirová pandemie dovolí otevřít brány Spodek Arény mohutně fandícím divákům, kteří vždy dokáží z turnaje blízko našich hranic udělat nezapomenutelný zážitek. Doufejme, že se po celou akci nic nezmění.

Kandidátů na vítězství IEM Katowice 2022 je hned několik, ti největší favorité se ale nezapojí do úvodní části. Nejdříve se tak musíme podívat na Play-In fázi, které se zúčastní 16 celků, jako třeba Astralis, FaZe či fnatic. Do hlavní části se k 8 celkům přidá stejný počet, což znamená, že půlka týmů musí po 15. a 16. únoru z kola ven. Jakým systémem se hraje? Celá Play-In fáze je založena na GSL pavouku, tudíž celky mohou při cestě za postupem prohrát jen jednou. Už před začátkem je známo všech 8 úvodních dvojiček, které budou pro další vývoj klíčové, protože vítězi už bude stačit jen jedna výhra, kdežto prohraný už ve spodním pavouku nesmí zaváhat.

KFC Rozvoz
KFC Rozvoz
Foto: grafika PLAYzone

O získání vstupenky do Spodek Arény budou bojovat i ruští střelci domácí organizace Entropiq. Jejich začátek nebude jednoduchý, ale ani nemožný, protože začnou s ENCE, kteří teprve nedávno angažovali madena, bývalého spoluhráče STYKA, a nemuseli by být ještě ve své komfortní zóně. Myslíte, že El1an a spol. postoupí do společnosti G2 či NAVI? Jako světová desítka by to zvládnout měli. Vrátit se mezi elitu by rádi i MOUZ, pro které půjde o první vystoupení letošního roku. Frozen a jeho parta jistě budou při chuti.

Díky dlouhodobé spolupráci s ESL vám celý turnaj přineseme s českým komentářem, máte se tak na co těšit!

IEM Katowice 2022 - Play-In
IEM Katowice 2022 - Play-In
Foto: ESL
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.