Přejít k hlavnímu obsahu

Svátek esportu započal, sledovat můžete oficiální český stream z naší produkce

15. 2. 2022 | 09:40 Counter-Strike 2 Preview
Další ročník vyvrcholení seriálu Intel Extreme Masters míří opět do polských Katovic. 24 týmů se v nadcházejících dvou týdnech popere o prestižní trofej a šťavnatý prize pool ve výši rovného 1 milionu dolarů. Jako první je na programu Play-In část, která určí složení hlavní fáze turnaje. V úterý a středu ze šestnáctky týmů uspěje pouhá polovina a my vám tyto boje díky našim partnerům Tipsport a KFC přineseme živě s českým komentářem u nás na Twitchi.
IEM Katowice 2022
IEM Katowice 2022
Zdroj: ESL

IEM Katowice startují v úterý v 11:00. Současně se budou hrát vždy dva až tři zápasy, takže sledovat celé dění bude poměrně složité, předkolo turnaje tak alespoň bude rychle odehrané a do akce se brzy dostanou ti nejlepší z nejlepších. Formátem Play-In části je Double Elimination pavouk, ve kterém je potřeba dvakrát zvítězit. Dvě prohry jsou naopak konečnou. Jde tedy o podobný formát jako GSL skupiny.

Z pohledu českého a slovenského fanouška je v předkole hned několik lákadel. Vedle mnoha známých jmen se o postup do hlavní fáze popere David 'frozen' Čerňanský s oslabenou sestavou MOUZ (více v samostatném článku), v cestě jim budou stát GODSENT, FaZe Clan nebo Sprout. Stejný cíl budou mít také reprezentanti organizace Entropiq, kteří jsou ve své části pavouka za favority spolu s OG. Potřeba dát si pozor však bude i na Renegades nebo ENCE (se kterými jsme vám přinesli rozhovor z tiskové konference).

KFC Rozvoz
KFC Rozvoz
Foto: grafika PLAYzone

Díky dlouhodobému partnerství s gigantem ESL vám celý turnaj přineseme živě na našem hlavním Twitch kanále. Úvodní den se bude skládat ze tří BO1 zápasů a dvou BO3 sérií. První polovinu programu obstará komentář Jozefa 'Joshua' Dekan a Michala 'Mishek' Kabele, po kterých si vezmou slovo Marek 'shadye' Hovanec a Jakub 'Koty' Kotajny. V následujících dnech se ale můžete těšit i na další známé hlasy, maraton streamů to bude opravdu dlouhý, takže doufáme, že budete prožívat tento oblíbený turnaj spolu s námi.

    Harmonogram streamu prvního dne Play-In části:

    Štítky: IEM Katowice
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.