Přejít k hlavnímu obsahu

Dobrá zpráva pro NAVI, Boombl4 se uzdravil a vrací se k týmu

19. 2. 2022 | 10:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Natus Vincere jsou dalším týmem, kterému koronavirus komplikuje působení v IEM Katowice. Konkrétně se nakazil jejich kapitán Boombl4, jenž bude muset odehrát skupinovou fázi z izolace.
Boombl4
Boombl4
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

UPDATE 18.2.: ESL Gaming na svém Twitteru oznámilo, že Kirill "Boombl4" Mikhailov se vrací zpět ke svému týmu. Po dvou negativních PCR testech a konzultaci s místními zdravotními autoritami se může kapitán NAVI vrátit do turnajové zóny.

Zároveň se dnes rozhodne o osudu Robina "ropz" Koola, kterému skončila izolace. Pokud bude negativně testován, může zamířit do místa dění IEM Katowice.

UPDATE 17.2.: Ředitel turnajů ESL Gaming Michal "carmac" Blicharz na svém Twitteru potvrdil, že polská vláda změnila podmínky izolace, kterou je nově nutno dodržovat pouze 7 dní. V případě doložení negativního testu tak bude moct Boombl4 odehrát play-off ve Spodek Areně.


Natus Vincere na svých sociálních sítích oznámili, že jejich kapitán Kirill "Boombl4" Mikhailov se po příjezdu do Katovic nakazil covidem. Kvůli tomu nebude moct hrát se zbytkem týmu ve studiu. Boombl4 však oznámil, že nemá příznaky onemocnění, a do zápasů se zapojí z hotelového pokoje.

Současně to však znamená obří komplikaci v podobě toho, že pokud NAVI postoupí do play-off, budou se muset obejít bez svého kapitána. V Polsku je totiž v případě onemocnění povinná *desetidenní izolace a pravidla turnaje nepovolují hrát boje o titul mimo Spodek Arénu. Tým by tak musel v hale nastoupit s náhradníkem, kterým je pro tento turnaj Daniil "headtr1ck" Valitov, 17letý člen NAVI Junior.

NAVI nejsou zdaleka prvním týmem, jemuž covid zkomplikoval působení v turnaji. Do turnaje vůbec nenastoupily týmy TYLOO a Complexity, FaZe Clan a MOUZ se zase musí obejít bez svých opor Robina "ropz" Koola a Aurimase "Bymas" Pipirase, kteří se také nakazili. Na rozdíl od kapitána NAVI nemohli ani nastoupit z hotelového pokoje, jejich pozitivní testy totiž přišly ještě před jejich cestou do místa konání turnaje. Nezbývá než doufat, že půjde o poslední případy a o cennou trofej se co nejvíce týmů utká v plné síle.

Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.