Přejít k hlavnímu obsahu

s1mple vystoupil před publikem: Všichni si přejeme mír pro Ukrajinu i celý svět

25. 2. 2022 | 15:32 Counter-Strike 2 Turnaj
IEM Katowice dnes čeká čtvrtfinálový den, do akce míří týmy Virtus.pro, G2 Esports, Gambit a FaZe Clan. Ještě před začátkem prvního zápasu ale na sebe strhl veškerou pozornost aktuálně nejlepší hráč světa Oleksandr 's1mple' Kostyliev. Ukrajinec s ruskými kořeny se rozhodl předat celé esportové komunitě jasný vzkaz, že politika do esportu nepatří.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: PLAYzone (Pavel Kristián)
Nemám toho tolik, co bych chtěl říct. Ale chci vám všem dát vědět, že esport se netýká politiky a žádný hráč, ani nikdo z vás, nemá nic společného s rozhodnutími vlády.

Během své kariéry jsem hrál s hráči z Ukrajiny, Ruska i Ameriky a všichni to byli skvělí lidé. Právě teď jsem se svými skutečnými přáteli. Vyhráváme společně, prohráváme společně. My všichni si přejeme mír pro Ukrajinu i celý svět. My všichni máme strach. A my všichni bychom měli na tomhle turnaji jít příkladem celému světu.

Musíme držet pohromadě jako jeden, se všemi fanoušky, hráči i všemi těmi, kdo budou sledovat tenhle turnaj. Ale v první řadě musíme zůstávat lidmi. Díky všem, kdo jste přišli. Doufám, že si tenhle turnaj užijete.

Se svým vyjádřením přispěl také hlavní organizátor turnaje Michał 'Carmac' Blicharz:

Štítky: IEM Katowice, s1mple
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.