Přejít k hlavnímu obsahu

Záhadný člověk si za pouhý týden nakoupil skiny v hodnotě minimálně 13 milionů korun

1. 3. 2022 | 17:46 Counter-Strike 2 Zajímavost
Že se inventáře některých sběratelů skinů mohou vyšplhat až do výše několika milionů, to je v dnešní době skoro už normální věc. Svou premiéru si v této branži nyní odbyl záhadný a v branži neznámý člověk, který nakoupil skiny v hodnotě přes 13 milionů za rekordně krátkou dobu. Všechny obchody mu totiž zabraly pouhý týden.
AWP | Dragon Lore
AWP | Dragon Lore
Zdroj: Valve

Sbírání známek, samolepek, kartiček, ale v dnešní době také virtuálních položek v Counter-Striku, kterým se přezdívá skiny, je naprosto normální záliba nynější generace. Stejně jako u sbírání tradičních předmětů existovaly velmi vzácné kousky, jejichž hodnota se mohla vystoupat až do řádů několika tisíců. Tak tomu je i u těchto virtuálních kamufláží – akorát se nejedná o tisíce, ale miliony. 

Nejdražšími skiny bývají zpravidla ty nejvzácnější zbraně s mimořádně dobrou kondicí či vzorem. Avšak pokud na tyto skiny přidáte ještě dokonale padnoucí samolepky, jako ty, o které svou vlastní hloupostí přišel tento německý mladík, tak se cena jednotlivého skinu může ještě zněkolikanásobit.

A právě spoustu těchto velmi drahých skinů nakoupil i člověk, který na Steamu vystupuje pod přezdívkou "ez game". Jeho inventář má k dnešnímu dni hodnotu přes 13 milionů českých korun. Odhaduje se ale, že to bude nejspíš ještě o několik milionů více. Mimo desítky vzácných skinů má tento záhadný člověk ve svém držení i několik již zmiňovaných samolepek z Majoru v Katovicích z roku 2014.

Kromě, pro mnoho lidí, nepochopitelně velké hodnoty inventáře, by na tomto příběhu nebylo nic zvláštního. Avšak následující fakt vás jisto jistě vyvede z omylu. Zatímco lidé s podobnými zájmy budují své inventáře několik let a přidávají do své sbírky nové vzácné kousky postupně, tak tento záhadný člověk nakoupil všechny tyto skiny za pouhý jeden týden. Zdali bude svou sbírku rozšiřovat dál, zatím není známo. Stejně tak totožnost onoho záhadného sběratele zůstane minimálně ještě nějakou dobu nejasná.

Štítky: CS:GO skin
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.