Přejít k hlavnímu obsahu

Víme, s kým se SINNERS poperou o postup na Major. Jaké mají šance mezi elitou?

7. 3. 2022 | 18:35 Counter-Strike 2 Turnaj
Evropské otevřené kvalifikace jsou za námi a ke dnešnímu dnu již známe kompletní osazenstvo týmu, které se druhé polovině dubna poperou o účast na PGL Majoru v belgických Antverpách. Mezi 32 účastníky máme české nebo slovenské zástupce hned ve třech sestavách, tak se pojďme podívat, kdo se s kým utká.
PGL Major
PGL Major
Zdroj: PGL Esports

RMR kvalifikace pro nově spojený region Evropy + CIS bude letos na jaře pouze jedna. Kdo špatně načasuje formu, ten zase bude dlouhé měsíce opět čekat na šanci. Kvůli vysokému počtu týmů však bude tato RMR rozdělena do dvou samostatných skupin, které se od 17. do 24. dubna odehrají v Bukurešti, kde sídlí PGL.

Před otevřenými kvalifikačními turnaji jsme znali pouze rozdělení týmů, které měly na RMR klání přímou pozvánku díky účasti na posledním Majoru ve Stockholmu. Papírově vypadala o něco těžší skupina A, kde se nachází 5 ze 7 nejlepších týmů světa podle aktuálního HLTV žebříčku, výsledky kvalifikací však mohly předpoklady ještě hravě změnit. Jak budou týmy nasazeny, bylo určeno na základě předem daného klíče.

Právě skupina A bude ostře sledovaná všemi slovenskými fanoušky. Vedle gigantů NAVI, Heroic, Virtus.pro, Team Vitality nebo FaZe Clan se zde totiž nacházeli MOUZ s Davidem 'frozen' Čerňanským. A aby toho nebylo málo, tak právě sem byl zařazen tým GamerLegion, kde působí Patrik 'Zero' Žúdel. V pětikolovém swissu budou dále usilovat o postup další silné celky jako BIG, fnatic, OG, Eternal Fire nebo SAW.

Přesuňme se ale ke skupině B, kam byli umístěni SINNERS. Ti se po ESL Pro League a IEM Fall mohou těšit na další Tier 1 soupeře, jako jsou G2 Esports, Gambit, NIP, Astralis nebo třeba Entropiq. Obecně se však dá říci, že se všemi kvalifikovanými týmy by měli hrát minimálně vyrovnanou hru a výhry mají na kontě i proti některým pozvaným týmům z posledního Majoru. Turnaj to bude těžký, šance je to však reálná!

Složení RMR kvalifikace pro Evropu: skupina A:
 Rusko Natus Vincere Dánsko Heroic CIS Virtus.pro Francie Team Vitality
 Evropa FaZe Clan Evropa MOUZ Německo BIG Švédsko GamerLegion
 Evropa fnatic Portugalsko SAW Evropa OG Turecko Eternal Fire
 Švédsko Dignitas Kazachstán Team Unique Rusko forZe Rusko Team QUAZAR
Složení RMR kvalifikace pro Evropu: skupina B:
 Evropa G2 Esports Rusko Gambit Švédsko Ninjas in Pyjamas Rusko Entropiq
 Dánsko CPH Flames Dánsko Astralis Evropa ENCE Francie HEET
 Česká republika SINNERS Rusko Team Spirit Rusko AVE Evropa Sprout
 Kosovo Bad News Eagles Evropa Endpoint Evropa Sangal Esports Polsko Anonymo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.