Přejít k hlavnímu obsahu

Výborně! SINNERS vykročili za vysněným BLAST Premier dvěma výhrami

19. 3. 2022 | 07:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Tenhle víkend bude pro českého fanouška CS:GO opravdu náruživý. Vedle uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava, první MČR turnaj sezóny, vám na našem sekundárním Twitch kanále naservírujeme tažení SINNERS v turnaji TWR Eastern European Masters. Zde se hraje opravdu o hodně, neboť odsud vede přímá cesta do slavné série BLAST Premier.
SINNERS na MČR 2021
SINNERS na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone

Domácí špička dnes vlétne do bojů o postup na první velký domácí turnaj sezóny, kde už čekají SINNERS a ENTERPRISE. Oba finalisté už sice svoji místenku na Tipsport CS:GO Bratislava mají, i přesto si však o tomto víkendu mohli také zahrát důležitý turnaj. Zatímco SINNERS měli do TWR EE Masters pozvánku, ENTERPRISE museli zvládnout Last Chance Qualifier. Tam jim postup po dvou výhrách bohužel utekl.

Jejich semifinálovým sokem, na kterého nestačili, byla rumunská sestava OneTap Gaming. A právě té se tváří v tvář postavili SINNERS na úvod celého programu. OneTap sice platili za největšího outsidera skupiny A, hříšníky ale potrápili a ti se na výhru 16:14 museli až nečekaně hodně zapotit. Zatímco OneTap po druhé prohře následně z turnaje vypadli, SINNERS čekal souboj o postup proti starým známým – Eternal Fire.

Jeden ze dvou zástupců TOP 30 v tomto turnaji už zase hraje v plné sestavě a i díky tomu nemá v poslední době vůbec špatnou formu. SINNERS však dokázali vstoupit do zápasu mnohem lépe, Turkové ale rovnali a rozhodovat muselo až prodloužení. Ne to první, ani druhé, ale dokonce čtvrté. Především díky výkonu forsyyho to ale hříšníci dotáhli do vítězného konce (28:25) a budou se těšit, koho vyzvou v neděli.

Výsledky skupiny A:

Podobně jako tomu bylo v pátek, stejným formátem je totiž v sobotu na programu tentokrát skupina B. V ní najdeme nejlépe nasazený tým v turnaji, nepříjemné Bulhary SKADE. Elitní padesátku zde dále zastupují BLUEJAYS a Bad News Eagles, složení skupiny pak doplňuje Nexus Gaming. Duel SINNERS proti SKADE by byl pikantní tím, že dva jeho dnešní hráči vloni hříšníky porazili ve finále stejného turnaje.

Naše coverage se o slovo přihlásí opět v neděli, program začíná prvním semifinálovým duelem ve 13:00. Těšit se samozřejmě můžete také na náš přenos, který opět poběží na Twitch kanále PLAYzoneUP.

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.