Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se stát milionářem? Omrkněte vaše staré účty, může tam ležet poklad!

18. 4. 2022 | 16:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Přes 5,5 milionů korun leží jednomu člověku v jeho CS:GO inventáři. Samolepky, které kdysi zakoupil za pár korun, totiž neuvěřitelně vyletěly na ceně a on teď může slavit. Podobně na tom můžete být i vy!
CS:GO nálepky
CS:GO nálepky
Zdroj: S povolením - Fadee

Začalo to celkem nevinným Twitter příspěvkem. Grafik Max Reiger se optal svých znalých sledujících, zda-li má jeho CS:GO inventář starý několik let ještě vůbec nějakou cenu. K jeho velkému překvapení a obří dávce radosti se v komentáři rozjela lavina zpráv o tom, jak cenné jeho položky doopravdy jsou. Tento člověk totiž v roce 2014 nakoupil hned několik desítek samolepek týmů, které právě bojovaly na IEM Katowice. Na první pohled nic neobvyklého, jenže teď, po osmi letech, je všechno jinak.

Jak asi tušíte, ceny samolepek právě z tohoto ročníku „Katowic“ vyskočily na své ceně neuvěřitelně nahoru. Ku příkladu jeden z nejdražších kousků Reigerova inventáře, holografická samolepka Teamu LDLC.com, stál při svém vydání asi 100 korun, teď se však na jedné stránce prodává za 40 tisíc euro čili téměř 1 milion korun! To už samo o sobě postačí na slušné rodinné auto, jenže Reiger má takových skvostů ve svém inventáři přes 45. Navíc ani ta úplně nejlevnější neklesne pod 7 tisíc korun. Zmínit kromě LDLC můžeme i  holografické samolepky NAVI či již zaniklých týmů Titan a Clan-Mystik.

Když to pak všechno sečteme, dostáváme se na sumu asi 250 tisíc euro, což je přes 5 milionů korun. Může to být však ještě více, protože se jich kvůli nedostatku či tak extrémní vzácnosti neprodává tolik, a tudíž cenu nelze specifikovat detailněji. 

Každý si asi teď říká, jaký to musí být pocit, když najednou zjistí, že přišel k tolika penězům. Můžete to však být i vy, komu se v inventáři skrývá nějaký poklad či přímo nový dům. Jestli jste aktivním pařanem už od samého počátku CS:GO, třeba jste si někdy pořídili nějakou samolepku, která vám nevědomky může ležet třeba na starém účtu. Určitě si ceny všech svých držených samolepek pořádně projeďte, a hlavně se neohlížejte jen na ceny na Steamu, které se často vymykají realitě. Hodně zdaru při hledání! 

Štítky: Stickers, Nálepky
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.