Přejít k hlavnímu obsahu

Vydělal by si Mario víc než vy? Víme, kolik by braly herní postavy ve skutečném světě

25. 4. 2022 | 08:49 Zajímavost
Snad každý z nás někdy zatoužil po tom, aby se jeho oblíbená postava přesunula ze světa videoher do toho skutečného. Napadlo vás ale, jaké by to potom asi bylo a kolik věcí by potom bylo třeba zařídit? Za předpokladu, že by charakter následoval svou původní kariérní dráhu, kolik by si asi vydělal?
Vydělal by si Mario víc než vy? Studie odhaluje, kolik by braly videoherní postavy ve skutečném světě
Vydělal by si Mario víc než vy? Studie odhaluje, kolik by braly videoherní postavy ve skutečném světě
Zdroj: Nintendo

Online platforma Solitaired se rozhodla odpověď na výše zmíněnou otázku zjistit a provedla studii ohledně toho, kolik by si videoherní postavy vydělaly v našem světě. Výsledky vás možná překvapí. Samozřejmě musíme brát v potaz, že uvedené částky se pohybují v librách, tedy i cenový kontext je možná poněkud jiný než v České republice, přesto se pohybujeme v poměrně vysokých číslech. 

Nejvíce by si vydělal Handsome Jack, jehož můžete znát z Borderlands 2, jako generální ředitel společnosti by si ročně přišel na více než 333 tisíc liber (přes 9,6 milionu korun). Následují Solid Snake (Metal Gear Solid), ten by jako člen speciálních jednotek měl plat ve výši 107 tisíc liber (přes 3 miliony korun), a Albert Wesker (Resident Evil). Tento virolog by získal na 90 tisíc liber (2,6 milionu korun), což taky není špatné. Pro zajímavost, zdá se, že videoherní svět poměrně věrohodně odráží ten náš, neboť mezi 20 nejvýdělečnějšími charaktery najdeme pouze dvě ženy. 

Pokud se podíváme na opačnou stranu žebříčku, na nejmíň si přijde Pac-Man s necelými 16 tisíci librami (cca 460 tisíci korunami). Být securiťákem v Japonsku asi není žádný med. A jestli jste někdy přemýšleli, že byste chtěli být rytířem, raději to ještě zvažte. Link z Legend of Zelda by si vydělal 19 tisíc liber (necelých 550 tisíc korun). 

Některé platy nepřekvapí, jiné zase ano. Lara Croft jako archeoložka by získala skoro 42 tisíc liber (1,2 milionu korun). Nesmíme ale zapomínat na vilu a jmění, které zdědila po svém otci. Tom Nook z Animal Crossing: New Horizon má jako realitní agent plat necelý milion korun. A nakonec zmíníme i našeho oblíbeného instalatéra Maria, za své služby by si ročně vydělal v přepočtu okolo 950 tisíc korun ročně. 

Zdroj: GamingBible
Štítky: Mario, irl