Přejít k hlavnímu obsahu

Rozvod! Pac-Man se stěhuje ke své matce, žije teď jako starý mládenec

20. 4. 2022 | 19:11 Zajímavost
Že se právníci budou montovat do vztahu mezi Pac-Manem a Ms. Pac-Man, nečekal snad nikdo. Slavná postavička se tak loučí se svou manželkou a je nucena se přestěhovat ke své matce.
Pac-Man
Pac-Man
Zdroj: Bandai Namco

Přes 40 let je Pac-Man symbolem maze videoher. Jedná se o hru, u které nemusíte být gamer, abyste ji znali, taková je to legendární franšíza. Vývojáři hru stále zdokonalovali a vycházela na všech možných zařízeních a i dnes se hřeje na výsluní, protože Pac-Manovo jméno bude na kolekci několika klasických her, které brzy spatří světlo světa.

Naneštěstí to už neoslaví se svou manželkou, Ms. Pac-Man, nýbrž s jeho matkou Pac-Mom. Jak to už v moderní době bývá, žádné manželství nevydrží věčně, s paní Pac-Manovou a malou Baby-Pac se loučíme. Může za to soudní spor mezi vydavatelstvím Bandai Namco Entertainment a výrobcem retrokonzolí a arkádových kabinetů AtGames. Licence na Pac-Mana totiž patří japonské společnosti, zatímco na jeho ženu si dělají nároky Američané, kteří odkoupili práva na paní Pac-Manovou od původních autorů.

Bandai Namco to vyřešilo po svém. V jednom z chystaných dílů se Pac-Man po rozvodu vrací ke své matce a kráčí po stezce starého mládence. V samotné hře je tato změna téměř nepostřehnutelná, protože jde jen o přebarvení pár pixelů. Ženská postavička má místo červené mašle fialový klobouček, takže to nejspíše většina lidí ani nepostřehne. Nicméně se tak nemusí dělit o zisk, jenž očekávaná kolekce přinese.

Pro fanoušky hry to ale může být tvrdá rána. Stačí se vžít do Pac-Manovy role. Doposud věčně veselý optimista ve svých čtyřicátých letech je právě čerstvě po rozvodu a místo shledání s rodinou po perném dni se vrátí ke své matce jako stárnoucí mládenec. Nicméně většina uživatelů si této drobnosti ani pravděpodobně nevšimne až Pac-Manovo muzeum v květnu letošního roku vyjde na PC, playstationy, xboxy a Nintendo Switch.

Štítky: Pac-Man, rozvod
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.