Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda je zpět! GuardiaN poskládal slovenský supertým v barvách Sampi.Tipsport

1. 5. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Organizace Sampi.Tipsport ohlásila novou sestavu ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Hlavní hvězdou je Ladislav „GuardiaN“ Kovács, nejúspěšnější hráč Česka a Slovenska v historii. Připojí se k němu čtveřice talentovaných Slováků.
Nová CS:GO sestava Sampi.Tipsport
Nová CS:GO sestava Sampi.Tipsport
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Tým, který má za cíl sesadit SINNERS z trůnu a dobýt Evropu, je na světě. Sampi.Tipsport představili novou pětici, která bude reprezentovat jejich barvy. Vše předcházelo rozloučení s celou bývalou sestavou.

„Naším cílem rozhodně není pouze tuzemská scéna. Jsme připraveni utkat se proti zahraničním celkům, kvalifikovat se na velké evropské a světové turnaje a obsadit horní příčky HLTV žebříčku,“ zní sebevědomé prohlášení organizace. Pokud hráči naplní svůj potenciál, není konkurence v Evropě nereálným cílem. Na domácí půdě se Sampi.Tipsport představí během Tipsport CS:GO Online, kde mohou potkat domácí špičku.

Jistý silou nového mančaftu si je také Jakub Jankto, majitel Sampi. „Bavíme se o investici v řádech milionu korun, který byla potřeba k sestavení této pětky. MATYS se stal po forsyym dokonce nejdražším hráčem na česko-slovenském trhu. O hráčích jsme 100% přesvědčeni, že to dotáhnou daleko a herně porostou. Jsou stále mladí a mají před sebou velkou budoucnost. I kvůli tomuto potenciálu nám dává smysl do týmu investovat. Mají na sobě značku milionových kluků. I s touhle tíhou se budou muset vypořádat,“ vyjádřil se fotbalový internacionál.

Hlavní hvězdou Sampi.Tipsport je velezkušený sniper Ladislav „GuardiaN“ Kovács. Bývalý reprezentant Natus Vincere či FaZe Clanu, někdejší druhý nejlepší hráč světa a několikanásobný finalista Majoru se po devíti letech vrací ke kořenům. Poprvé od roku 2013 bude členem česko-slovenského týmu, o domácí tituly bude moci bojovat po 10 letech. Ten poslední získal na vůbec prvním MČR v CS:GO v roce 2012 s BEASTS.

Ladislav "GuardiaN" Kovács
Ladislav "GuardiaN" Kovács
Foto: Sampi.Tipsport

GuardiaN se při návratu domů obklopil mladými hvězdami, vždyť průměrný věk jeho nových spoluhráčů je přesně 19 let. Talentovanější hráče by člověk na tuzemské scéně jen marně hledal, většina jmen bude fanouškům dobře známa. Při tvorbě kádru bylo spojení se silnou organizací v podstatě nutností.

Z vicemistra ČR ENTERPRISE přichází do Sampi.Tipsport jeden z nejpřesnějších střelců domácího CS:GO, Matúš „MATYS“ Šimko. Zářivá kometa loňské sezóny je mnohými považována za nejvíce individuálně zdatného hráče domácí scény mimo kádr SINNERS a jinak by tomu nemělo být ani při tomto angažmá. Jeho tržní cena, kterou zmínil výše Jankto, zcela odpovídá kvalitám a očekáváním od tohoto hráče.

Černo-červené barvy ENTERPRISE v minulosti oblékala také další z posil nového supertýmu Sampi. Andrej „Adejis“ Kameništiak se již poněkolikáté potká v jednom drese s Matysem, poté, co byl v únoru v EP posazen na lavičku. V novém domově by se Adejis opět měl ujmout role in-game leadera. ENTERPRISE naopak čeká další fáze přestavby, ve které už se na tyto dva slovenské hráče opřít nebude moct.

Matúš "MATYS" Šimko
Matúš "MATYS" Šimko
Foto: Sampi.Tipsport
Andrej „Adejis“ Kameništiak
Andrej „Adejis“ Kameništiak
Foto: Sampi.Tipsport

Pro další tvář se celek sídlící v Tuchoměřicích poohlédl v eSubě, která tedy bude také zasažena lavinovým efektem změn mezi domácí elitou. Řeč samozřejmě není o nikom jiném než o Lukáši „sAvana1“ Lintnerovi. Objev akademie tradičního celku končí v organizaci přesně po roce. Nahradí ho opět mladá puška?

Nejméně známou součástí slovenské pětice je Michal „T4gg3D“ Vrzal. Ten se naposledy představil jako střelec v sestavě Orde Samurai během kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava. Své si ale na začátku září 2021 odehrál právě v Sampi.Tipsport, kdy týmu vypomáhal během Y-Games PRO Series. Nejvíce však proslul jako individuální dříč ve slavné evropské FPL, kde například v dubnu skončil na parádním 6. místě.

Lukáš „sAvana1“ Lintner
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Foto: Sampi.Tipsport

Změna se koná také na pozici kouče. CS:GO mančaft Sampi.Tipsport povede Jakub „bfull“ Kokoška, který tímto dává sbohem dalšímu dotčenému týmu, Dynamu Eclot. Během dvou let se mu podařilo posunout z druholigových týmů do bojů o medailové příčky. Ze zdravotních důvodů se ale k týmu připojí později.

Sestava týmu vypadá takto:

 Slovensko Ladislav „GuardiaN“ Kovács
 Slovensko Andrej „Adejis“ Kameništiak
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal

 Česká republikaJakub „bfull“ Kokoška – trenér

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).