Přejít k hlavnímu obsahu

Odchod bfulla pokládám za jeho chybu, říká CEO Dynamo Eclot. Kdo se stane novým koučem?

1. 5. 2022 | 19:20 Counter-Strike 2 Rozhovor
Přestupové domino je odstartováno. Se svými pilíři se dnes oficiálně rozloučili v eSubě, ENTERPRISE i Dynamu Eclot. Poslední jmenovaná organizace se na svých stránkách vyjádřila k odchodu svého trenéra a také aktuální situaci kolem této role.
Jakub „bfull“ Kokoška
Jakub „bfull“ Kokoška
Zdroj: Dynamo Eclot

Třicetiletý učitel a trenér Jakub „bfull“ Kokoška se loňským přesunem do Dynama Eclot dostal poprvé do struktur profesionálního týmu. Z neznámého kouče se za dva roky propracoval v personu, o jejíž kvality je zájem také od konkurence. „Jakuba jsme před necelým rokem přijali jakožto nováčka v oboru. Měl ale velkou chuť posunout se a zlepšovat, stejně jako celý tým,“ vyjádřil se CEO Dynama Eclot Martin Novotný.

Bfull se nyní již oficiálně odhodlal ke změně. „Nyní se rozhodl pro novou výzvu. Ačkoliv to osobně pokládám za jeho chybu, rozhodli jsme i vzhledem k respektu k jeho odvedené práci mu vyhovět,“ doplňuje Novotný na oficiálním webu. My jsme bosse DNE oslovili a ten pro PLAYzone exkluzivně doplnil, jak se to celé seběhlo:

První kontakt se Sampi proběhl před měsícem. Původně jsme nabídku neplánovali přijmout. Změna v našem postoji, ale nastala ve chvíli, kdy jsme zjistili, že hráči vnímají bfullovy zaječí úmysly velice negativně a ztrácí k němu důvěru.

Po letošním zásahu do základní pětky se CS:GO sekce Dynama Eclot opět musí poohlížet po nové tváři. Absenci na křesle trenéra si už ale hráči vyzkoušeli: „Poslední měsíc s námi Jakub netrénoval, kvůli zdravotním důvodům, takže nejsme v úplně nové situaci.“ A co cíle? „Ty zůstávají stejné a jsem přesvědčen, že i bez Jakuba budou mít naše výkony i nadále vzestupnou tendenci a budeme se dál posouvat ve světovém HLTV žebříčku.“

V oficiálním vyjádření z úst Novotného dále zní: „Pozici trenéra necháváme zatím otevřenou a budeme nyní zkoušet nové kandidáty. Jsme připraveni dát šanci i novým tvářím, stejně jako jsme to udělali před rokem.“ Jeden vyhlédnutý aspirant ale skutečně existuje, jeho jméno zní Robert „mgnt“ Zemko, který by tak mohl zamířit opačným směrem než  bfull. Kromě Sampi.Tipsport v minulosti vedl také tým ENTERPRISE.

„Aktuálně probíhá tryout Magnata, který by mohl být potenciální náhradou,“ uzavřel krátce Novotný. Jen čas ukáže, jestli jediná testovaná varianta bude stačit. Třeba se rozhodne právě díky Tipsport CS:GO Online.

Aktuální sestava Dynama Eclot:

 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář
 Česká republika Lukáš „capseN“ Koláčný
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.