Přejít k hlavnímu obsahu

V gaming housu bych nechtěl žít, člověk potřebuje i nějaký čas pro sebe, říká česká hvězda

8. 5. 2022 | 12:02 VALORANT Rozhovor
Do druhé části sezóny VCT zbývají necelé dva týdny a v nejprestižnější evropské lize má Česko hned dva zástupce. Je jím nově Ondřej „MONSTEER“ Petrů a již podruhé také Karel „Twisten“ Ašenbrener, kterého jsem vyzpovídali. Pověděl nám o působení v organizaci BIG i o své formě. Ta je prý famózní.
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Zdroj: BIG

Jaká pro tebe byla první část sezóny mezi nejužší evropskou elitou, kam jste postoupili?

Sezóna pro nás byla taková nejistá. Šlo vidět, že máme na to porazit evropskou špičku, ale bohužel naše výkony byly jako na houpačce. Dost jsme na tom zapracovali a cítím se teď mnohem sebejistější do další sezóny.

Co tebe osobně VCT Challengers naučilo? I když se vám výsledkově soutěž nepodařila.

Asi nic neobvyklého.

Slot v lize jste následně ubránili, je ten rozdíl mezi špičkou a vyzyvateli tak velký?

Ano. Vyzyvatelé dělají o mnoho více chyb a neumějí trestat chyby jako evropská špička. Bylo to pro nás jednodušší, než jsme čekali, ale v některých momentech nás potrápili.

Co podle tebe budete muset nejvíce změnit, abyste příště uspěli a bojovali o Masters?

Všechno, co jsme potřebovali změnit, jsme změnili. Jestli nás někteří fanoušci sledují na Twitteru, tak si mohli všimnout, že odchází gob b, protože se vrací do CS:GO BIG týmu. Za chvilku oznámíme novou sestavu a fanoušci se mohou těšit!

Tým BIG reprezentuješ od podzimu, jak se tohle angažmá liší oproti tvým předchozím?

Určitě vetší profesionalita a důvěra organizace, jednoznačně nejlepší evropská organizace, která se umí postarat skvěle o hráče.

Jak často se s týmem potkáváte? Lákalo by tě třeba i nastálo žít v gaming housu?

Většinou se setkáváme jednou za 2 měsíce tak na 2-3 týdny na bootcampu v Berlíně. V gaming housu bych asi nechtěl žít, není to úplně nejlepší a člověk potřebuje i nějaký čas pro sebe.

Zatím jsi neměl příliš šancí zahrát na velké stage, chybí to podle tebe Valorantu? Myslíš, že by to posunulo i vás jako tým?

Upřímně se mi hraje lépe před publikem než doma nebo na bootcampu, nicméně netuším proč. Myslím si, že by to pomohlo týmu. Valorant teď oznámil, že bude více LAN akcí pro turnaje, takže se toho nemůžu dočkat!

Jaký je tvůj denní režim, když jsi doma? Na co dalšího máš v životě čas?

Většinou vstávám brzo ráno, stejně s přítelkyní. Ona vstává do školy a já vstávám na svůj individuální trénink před tím, než nám začne týmový trénink.

Jak bys popsal chemii vaší sestavy? V čem nejvíce excelujete? Sedíte si i lidsky?

Chemie naší sestavy je určitě dobrá, stále to chce zapracovat na maličkostech a chemie sestavy může být výborná. Nejvíce excelujeme v AIM duelech a trestání chyb. Máme neuvěřitelnou firepower, která nám minule trošku chyběla.

Jak moc podle tebe ovlivní hru změny Jett? Především tebe samotného, když tuto agentku sám hojně hraješ.

Už jsem testoval novou Jett a člověk si musí zvyknout. Ze začátku to je nekomfortní? …nepohodlné? …možná těžké naučit se hrát novou Jett, ale postupem času si zvyknete.

Co říkáš na postavení Valorantu na scéně? Pokukují hráči stále po CS:GO?

Valorant v tomhle a příštím roce bude mít viewership velice velký. Riot má v plánu zavést franchise ligy, stejně jako v League of Legends. Budou také LAN akce a Valorant bude mít obrovský hype. Podle mě bude boj o první místo mezi CS:GO a právě Valorantem.

Kdyby někdo chtěl následovat tvoucestu, co bys mu doporučil?

Doporučil bych hrát, hrát a hrát. Musíte té hře odevzdat čas a mít klidnou hlavu. Toxicita, naštvanost a flame ničemu nepomůžou. Jestli chcete být profesionální hráč, musíte se tak také chovat. Určitě mít vždycky nastavený pozitivní mindset, někdy je to složité, ale jak jsem říkal, musíte udržet klid a mít klidnou hlavu.

Štítky: Twisten, Valorant, BIG
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.