Přejít k hlavnímu obsahu

Nový typ samolepek i tradiční tipovací soutěž. Major update v CS:GO je na světě

4. 5. 2022 | 09:50 Counter-Strike 2 Update hry
PGL Major v Antverpách je za rohem a to znamená pro hráče jediné - samolepky! Součástí každého Majoru jsou stickery všech hráčů a týmů. Tentokrát s jednou novinkou, kterou je zbrusu nová Glitter verze samolepek. Tradičně nechybí ani Pick'Em Challenge, během které diváci tipují výsledky turnaje.
CS:GO update
CS:GO update
Zdroj: CS:GO (s povolením)

9. května začíná PGL Major v Antverpách. První belgický Major v historii přivítá 24 celků z celého světa. Dva týdny budou mezi sebou týmy bojovat, vítěz si pak domů odnese kromě trofeje také tučnou odměnu - 500 tisíc dolarů (cca. 11, 7 milionu korun). Příjemným bonusem je i postup na BLAST Premier World Final.

Do startu turnaje zbývá už jen několik málo dní. Do Counter-Strike: Global Offensive tak přichází update soustředící se právě na PGL Major.

Nechybí pochopitelně samolepky. Všech 24 týmů a 120 hráčů bylo obdarováno svými vlastními stickery, které navždy zapíší jejich jméno do historie CS:GO. Oproti rokům minulým si navíc vývojáři z Valve přichystali překvapení.

Všechny typy samolepek včetně nové Glitter (druhá zleva)
Všechny typy samolepek včetně nové Glitter (druhá zleva)
: Reddit / PLAYzone

Kromě základní, Holo a Gold samolepky lze nově zakoupit také verzi Glitter. Ta se cenově pohybuje mezi jednoduchou a Holo sticker a definitivně nahrazuje Foil. Hodnota jednotlivých samolepek bude pochopitelně během Majoru klesat, především po tradiční akci, kdy se Sticker Capsule prodávají za čtvrtinu původní ceny (z 0,89 € na 0,22 €).

Galerii všech týmových PGL Major samolepek naleznete ZDE, hráčské si pak můžete prohlédnout na těchto odkazech - Legends, Challengers, Contenders.

Tipovací soutěž

Přímo ve hře Counter-Strike: Global Offensive mohou hráči stejně jako během předchozích Majorů tipovat jednotlivé postupující a týmy se skóre 3-0/0-3. Soutěž je rozdělena do tří částí, stejně jako samotný turnaj.

První nastoupí šestnáctka týmů v Challengers Stage. Osm nejlepších pak postoupí do Legends, ze kterých vykrystalizuje osm mančaftů, jež si to v play off rozdají o půl milionu dolarů.

Tradiční Pick'Em
Tradiční Pick'Em
: CS:GO

Pick'Em Challenger není zdarma. Tipéři musí zaplatit minimálně 8,89 €, aby získali přístup k Pick'Em, týmové graffiti, Antwerp 2022 Event Coin a exkluzivní Souvenir Packages. Při každém upgradu Event Coin dostane hráč Souvenir Token, který může vyměnit za Souvenir Package ze zápasu jeho výběru.

Dražší varianta Viewer Passu stojí 15,99 € a zahrnuje tři Souvenir Tokeny navíc.

PGL Major v Antverpách začíná 9. května prvními zápasy Legends Stage. Finálový duel je naplánovaný na 22. května.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).