Přejít k hlavnímu obsahu

Už víme, jak budou Bulánci 2.0 vypadat! První gameplay odhalil několik novinek

4. 5. 2022 | 13:40 Gaming
Už je tomu opravdu 20 let, co se na internetu objevila hra od vývojářů známých jako SleepTeam. Šlo o napohled jednoduchou oddechovku, ale opak byl pravdou. Ve hře spolu bojovali takzvaní Bulánci, označovaní jako E.A.P. (extrémně agresivní polštáře), kteří se vyznačují agresivitou se silným pudem sebezáchovy, což vedlo k vraždění Bulánků mezi sebou navzájem. A to letos pokračuje!
Bulánci 2
Bulánci 2
Zdroj: SleepTeam

Hra se stala jakýmsi kultem té doby a její popularita rostla. Vznikla anglická verze, později se dokonce Bulánci rozšířili i na mobilní telefony. V minulém roce ale bylo oznámeno pokračování v podobě druhého dílu a hned na to jsme tvůrce legendárního titulu náramně vyzpovídali. Prosby fanoušků byli vyslyšeny a následná podpora skrze Startovač  bylo naprosto bezprecedentní díky vybraným 7 milionům korun

Obecně nejsme moc příznivci pokračování, nicméně uznáváme, že Bulánci jsou pro remake ideální. V konceptu hry stále vidíme řadu možností, jak Bulánky posunout dál.

A na co se můžeme těšit ve druhém díle oblíbené hry? Na tu samou porci zábavy, která nás zaměstnávala ve školních učebnách, doma s kamarády na LAN party nebo prostě při večerním odpočinku. Studio totiž na začátku týdne zveřejnilo první náhled na hru v podobě skutečného gameplaye, ve kterém se shledáváme se známými mapami a polštáři, kteří mají jediný cíl: vyvraždit všechny.

Několika změn si ale přece jen hned můžeme všimnout. Z 2D hry je 3D formát, dokonalý soundtrack je jen lehce upravený a největším posunem vpřed je zničitelné prostředí. Základem hry bude klasický multiplayer, ale nebude chybět ani příběhová kampaň. Přes jakoukoliv absurditu je svět Bulánků totiž poměrně promyšlený a hráčům poskytne „lore“, jehož součástí jsou mimo jiné i básně, o jejichž dramatický přednes se postaral herec Tomáš Hanák. Samotnému dabingu věnovali autoři spoustu práce, takže až k vám budou Bulánci promlouvat, možná v nich poznáte třeba české streamery (ArcadeBulls, Herdyn a mnozí další).

Nejtěžší výzva Bulánky ale teprve čeká. Pokud autoři chtějí uspět, musí představit něco více než jen nostalgickou vzpomínku, aby to nedopadlo jako u Poldy 7, který cílil jen na hrstku pamětníků. Po dvaceti letech jsme všichni zvědaví, ale na vydání si ještě musíme chvíli počkat.

Štítky: Bulánci
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.