Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS i Dynamo Eclot odvracejí vyřazení. Čekají na ně soupeři z Bulharska a Dánska

4. 5. 2022 | 10:52 Counter-Strike 2 Preview
Pinnacle Cup IV pokračuje dalším kolem. Pro české týmy bude vůbec nejdůležitější. Zatímco Slováci Zero a STYKO se v úterý porvali o postup z 1. místa, tak SINNERS a Dynamo Eclot už mají na kontě dvě prohry a pro setrvání v turnaji již zakopnout nemohou. Právě dnes na ně ale přitom čekají hodně těžké duely.
Lukáš „capseN“ Koláčný a Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport CS:GO Bratislava
Lukáš „capseN“ Koláčný a Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone + Dynamo Eclot

Pinnacle Cup o 2,3 milionu korun nezačal pro české týmy vůbec slavně. SINNERS sice v prvním kole zaznamenali vydřenou výhru proti Wisle Krakow, poté však na třech mapách nestačili na GamerLegion a K23. V pětikolovém swissu jsou tak krůček od vyřazení. Stejná situace se týká také Dynama Eclot, které po dvou úvodních prohrách dokázalo zvítězit nad Bad News Bears, ale totéž potřebují zopakovat ještě dvakrát.

Čtvrté vydání oblíbeného turnaj si naopak mohou pochvalovat v táboře Patrika „Zero“ Žúdela. Tým GamerLegion totiž kromě SINNERS porazil také Bad News Bears a v přímém souboji o postup také Martina „STYKO“ Styka a jeho Apeks. Bilance 3-0 znamená čistý postup a nejlepší možné nasazení do play-off pavouka. STYKO oproti Zerovi má ještě dvě šance na postup, tu následující svede ve čtvrtek proti Finest.

Již ve středu se naopak představí oba české celky. Po ranní bitvě MASONIC a BLUEJAYS vykročí od 13:00 do akce SINNERS, jejichž soupeřem bude nepříjemný tým SKADE, aktuálně 24. nejlepší sestava světa. Forma Bulharů sice není ideální, avšak jim hraje do karet zvládnuté poslední vzájemné střetnutí.

Dynamo Eclot v následujícím zápase středečního programu od 16:00 vyzve dánský celek ECSTATIC, který také většinu letošního roku sídlil v TOP 30 světového žebříčku. Aktuálního lídra tabulky české soutěže Sazka eLEAGUE tak čeká další z mnoha důležitých mezinárodních zkoušek proti silnému oponentovi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.