Přejít k hlavnímu obsahu

Propojení platforem ve FIFA! EA Sports testují cross play v přátelských zápasech a sezónách

5. 5. 2022 | 18:30 EA SPORTS FC 24 Update hry
Dlouho očekávaný cross-play je realitou. Hráči na rozdílných platformách se proti sobě budou moci utkat v online zápasech ve FIFA 22. Zatím jen v sezónách a přátelácích, samotný pokus EA Sports je ale velikým příslibem do dalšího ročníku.
EA Sports FIFA 22
EA Sports FIFA 22
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Další indicie o FIFA 23 s cross-playem. I tak lze brát květnový update fotbalového simulátoru z dílny EA Sports. Ten umožní spojení hráčů na platformách PlayStation 5, Xbox Series X/S a Stadia. 

„Rádi bychom našim hráčům umožnili propojení napříč různými platformami a v blízké budoucnosti budeme testovat funkci Cross-play v online sezónách a online přátelských zápasech na PlayStation 5, Xbox Series X|S a Stadia verzích EA SPORTS FIFA 22,“ stojí v Pitch Notes od EA Sports. Do experimentu nebude zapojený PlayStation 4 ani PC. Možnost cross-playe tak zůstane mezi menšinou.

Pokus zůstane prozatím v online sezónách a přátelských utkáních. Důvody přibližují vývojáři následovně. „Test jsme omezili na tyto dva režimy, abychom snížili možnost nových problémů ve hře,“ zní z EA Sports.

Po aktivaci cross-play najdete v hlavní nabídce hry FIFA 22 v pravém dolním rohu widget. Následně můžete funkci cross-play vypnout a zapnout dle svého uvážení.

„Abyste mohli během tohoto testu hrát s kamarádem v online přátelských zápasech, musíte nejprve otevřít widget a přidat si kamaráda do seznamu přátel ve hře. Svého přítele můžete vyhledat podle jeho platformy nebo uživatelského jména EA,“ přiblížili EA Sports propojení mezi více platformami.

Následně vyberete jméno svého protihráče ze seznamu a pozvete ho k zápasu. Můžete také jednoduše vstoupit do režimu Online Friendlies, vybrat přítele ze seznamu a vyzvat jej k boji.

Podle vývojáře neovlivní cross-play gameplay ani matchmaking. Délka experimentu není známa.

Štítky: fifa
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).