Přejít k hlavnímu obsahu

Konečná pro české týmy. SINNERS i Dynamo Eclot se loučí s jedinou výhrou

5. 5. 2022 | 09:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Pinnacle Cup IV má za sebou čtyři hrací kola, bohužel se smutným osudem pro české zástupce. Zatímco dva Slováci Zero a STYKO se dokonce proti sobě postavili o postup z 1. místa, tak SINNERS a Dynamo Eclot nezvládli těžké duely o setrvání v turnaji a pokračování se jich týkat už nebude.
Lukáš „capseN“ Koláčný a Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport CS:GO Bratislava
Lukáš „capseN“ Koláčný a Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone + Dynamo Eclot

Pinnacle Cup IV o 2,3 milionu korun začal pro české týmy neslavně. SINNERS sice v prvním kole zaznamenali vydřenou výhru proti Wisle Krakow, poté však na třech mapách nestačili na GamerLegion a K23 a dostali nůž na krk. Do stejné pozice se dostalo také Dynamo Eclot, jehož hráči po úspěchu v předkole prohráli s K23 a BLUEJAYS. Proti Bad News Bears se sice zachránili, další pokusy už ale byly nad jejich síly.

Čtvrté vydání oblíbeného turnaj naopak dokonale vyšel týmu Patrika „Zero“ Žúdela. GamerLegion totiž kromě SINNERS porazili také americké Bad News Bears a v přímém souboji o postup také Martina „STYKO“ Styka a jeho Apeks. Bilance 3-0 znamená čistý postup a nejlepší možné nasazení do play-off pavouka. STYKO oproti Zerovi má ještě dvě šance na postup, tu následující svede ve čtvrtek proti Finest.

Ještě předtím ale byly na programu čtvrté šlágry českých týmů. Jako první ve středu šli do akce SINNERS, jejichž soupeřem byl aktuálně 24. nejlepší tým světa SKADE. Bulhaři hráli ve velké pohodě a hříšníci se po prohře 0:2 bohužel s turnajem loučí. Podobně těžký zápas čekal na Dynamo Eclot, jejichž soupeř byl také nad jejich síly. ECSTATIC potvrdil kvality ještě nedávno TOP 30 týmu a vyřadil DNE z turnaje.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.