Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá nejvyšší evropská soutěž začala pro SINNERS dokonale! V dalším kole vyzvou Entropiq

5. 5. 2022 | 10:10 Counter-Strike 2 Reportáž
ESL Challenger League je zpět a dvě české organizace jsou opět u toho. Po dohrané skupině A se do hry dostaly čtyři týmy, které v „béčku“ čeká tvrdý souboj o postup do play-off. Mezi nimi najdeme jak SINNERS, tak i Entropiq, a jejich vzájemný duel je po úvodním hracím dni dokonce na spadnutí!
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na Tipsport CS:GO Bratislava
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Druhá sezóna přejmenované ESL Challenger League odstartovala skupinou A, ve které uspěly týmy Movistar Riders, 1win a jistotu setrvání do další sezóny má Wisla Krakow. Sangal Esports naopak čeká baráž. Právě do ní v minulém vydání spadli SINNERS, kteří podobný osud odvrátili hned na první pokus.

Ve skupině B totiž zvládli úvodní zápas proti týmu ECSTATIC. Dánský celek, který strávil většinu letošního roku v TOP 30 světového žebříčku, dokázal porazit hříšníky na jejich zvoleném Vertigu. Volbu jménem Ancient však dokázali soupeři ukrást i čeští střelci a na rozhodujícím Infernu dokonali parádní obrat v sérii.

Jejich druhý soupeř vzešel z dvojice Team Finest vs. Entropiq. Další česká organizace v soutěži byla nalosována do stejné skupiny jako SINNERS a fanoušci se dočkají dalšího pikantního duelu. V úvodním mači si totiž poradila s mezinárodní sestavou Finest se ztrátou pouhých 13 bodů a zahraje si o výhru skupiny.

Všichni tři konkurenti SINNERS ze skupiny B v minulé sezóně dokráčeli do play-off, úvodní triumf je tedy hodně důležitý. Jen s ním se však spokojit chtít nebudou. Celé tažení české jedničky pokrýváme živým přenosem na kanále PLAYzoneCZ, souboj s Entropiqem je na programu 10. května. Pokud jste z Prahy nebo okolí, určitě si na komentovaný stream najděte s fanoušky cestu do naší Vodafone PLAYzone Areny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.