Přejít k hlavnímu obsahu

Pět hráčů, pět příběhů. Kdo jsou členové nového supertýmu Sampi.Tipsport?

6. 5. 2022 | 16:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Na domácí scénu vstoupil nový vyzyvatel. Nejde sice o novou profesionální organizaci, ale o zajímavý projekt, který pod hlavičkou Sampi.Tipsport nemá obdoby. Minimálně tedy co se finanční náročnosti týče. Tým s nálepkou milionových kluků ještě nějaký čas v oficiálních zápasech neuvidíme, i přesto jde o nejžhavější téma posledních dní. Pojďme si tak představit a přiblížit příběhy jednotlivých aktérů.
Nová CS:GO sestava Sampi.Tipsport
Nová CS:GO sestava Sampi.Tipsport
Zdroj: Sampi.Tipsport

Ladislav „GuardiaN“ Kovács

Mnoho větších postav česko-slovenského esportu byste jen těžko hledali. Dnes již třicetiletý sniper si za svoji pestrou kariéru přišel na bezmála 19 milionů korun, ale i přesto s týmy Natus Vincere a FaZe Clan vždy zůstal pod vrcholem, co se týče nejprestižnějšího titulu z Majoru. Právě i tato motivace v něm stále dřímá, že nepověsil myšku na hřebík a nadále následuje své sny. Jeho motivace už je ale dnes úplně jiná.

Po období hledání sebe samého se po dlouhých devíti letech vrací na domácí scénu, aby čtyřem nadějným puškám pomohl stát se prvotřídními hvězdami. Někdejší druhý nejlepší hráč světa si dal od kompetitivního kolotoče pauzu, a i když se jeho cíl být nejlepším sniperem světa zdá být snový, stále je v něm to, proč dát novému projektu maximum. Jde o vůdčí personu, která může parťákům předat něco, co nemá nikdo jiný.

Ladislav „GuardiaN“ Kovács
Ladislav „GuardiaN“ Kovács
Foto: Sampi.Tipsport

Matúš „MATYS“ Šimko

Druhým členem týmu je hráč, který se podle dostupných informací stal přestupem do Sampi.Tipsport nejdražším hráčem domácí CS:GO historie. Tuto nálepku si vysloužil svými výkony v týmu ENTERPRISE, kde z řadového hráče vylétl do nebes. Už po prvním titulu bylo vidět, že dnes 20letý hráč má priority správně nastavené a udělá vše pro to, aby v esportu zanechal stopu. Nakročeno k tomu má dokonale.

Na scéně se poprvé objevil předloni ve druholigovém týmu Gravity, kdy ještě nosil přezdívku misma. Od následujícího angažmá už jej všichni známe jako MATYSe a, co je klíčové, jako nerozlučného Adejisova kolegu. Společně si prošli působením v DEFEATERS, Semtex.Brute i ENTERPRISE, jde tedy už o jejich čtvrtou společnou štaci. Díky jejich propojení bude mít MATYS i v Sampi.Tipsport prostor, který potřebuje.

Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Foto: Sampi.Tipsport

Andrej „Adejis“ Kameništiak

Příběh Adejise má v podstatě totožnou trajektorii jako ten MATYSův. Vždyť i věkově jsou si vzdálení pouhého půl roku. Oba hráči se za dva roky dostali z druholigových střelců, dychtících po šanci mezi elitou, až právě do bojů o největší domácí tituly a do nově vzniklého supertýmu. Krásná ukázka „from zero to hero“.

Zatímco MATYS je střeleckou superstar, Adejis se dá označit za důležitý podpůrný pilíř nejen jeho, ale celé týmové hry – vždyť jde o jednoho z mladých in-game leaderů na scéně. Cesty obou hráčů se v ENTERPRISE na čas rozdělily a leckomu se zdálo, že Adejis prostě tempu týmu s vysokými ambicemi nestačil. Je pravda, že po individuální stránce se může 20letý in-game leader zdát největší slabinou, jeho kvality jsou ale jinde. Pokud bude tým šlapat jako hodinky, tak si toho nikdo nevšimne. Pokud ne, tak může být jako první na ráně.

Andrej „Adejis“ Kameništiak
Andrej „Adejis“ Kameništiak
Foto: Sampi.Tipsport

Lukáš „sAvana1“ Lintner

Druhý nejmladší člen sestavy je dalším drahým artiklem, který si GuardiaN vybral, tentokrát z výkladní skříně eSuby. 18letý hráč se do širšího povědomí dostal v roce 2020, kdy nejprve bojoval o titul mistra Slovenska a následně byl u vzniku organizace ANDROMEDA. V následujícím roce si jej ale do svého academy projektu Youngsters vybrala již zmíněná eSuba. Jak se říká, zbytek je už historie. Od té doby jej zná každý.

Poměrně rychle se dostal do hlavní sekce a od prvních momentů bylo vidět, že se rodí nová slovenská hvězda. Ačkoliv šlo o jeho první angažmá na nejvyšší úrovni, tak se zařadil mezi hlavní hvězdy týmu a neztratil se ani v mezinárodní konkurenci na V4 Future Sports Festivalu. Přestup do nového projektu je tak dalším důležitým posunem v jeho kariéře, kde se ukáže, jestli i nadále dokáže stoupat mílovými kroky.

Lukáš „sAvana1“ Lintner
Lukáš „sAvana1“ Lintner
Foto: Sampi.Tipsport

Michal „T4gg3D“ Vrzal

Tímto se dostáváme k hráči, jehož jméno je na soupisce Sampi.Tipsport zřejmě tím nejpřekvapivějším. T4gg3Da domácí fanoušci neměli doposud skoro žádnou šanci vidět v akci, jde totiž o mladou pušku, která svůj talent doposud rozvíjela ve světě. Ne však v žádném týmovém prostředí, ale v okruhu FACEIT Pro League. Do slavné FPL se dostal v únoru, a nic nečekal. Hned v březnu obsadil senzační 2. místo.

Od založení FACEIT účtu v roce 2017 odehrál více než tři tisícovky zápasů a aktuálně má 3. nejvyšší ELO na Slovensku – 4378. V loňském roce už dvakrát vypomohl minulé sestavě Sampi.Tipsport v Y-Games PRO Series jako host, letos si životní šanci vysloužil jako dárek ke svým 18. narozeninám. Do Bratislavy se snažil kvalifikovat s Orde Samurai, ale nyní už bude vyhlížet mnohem vyšší cíle. Stejně jako když vlétl do FPL.

Michal „T4gg3D“ Vrzal
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Foto: Sampi.Tipsport

Jakub „bfull“ Kokoška

Každý správný tým musí mít svého trenéra. V případě tohoto supertýmu jde o jediný český článek v kádru. Trenérů je přitom na domácí scéně více těch slovenských, učitel v reálném životě bfull si však tuto příležitost také zasloužil. Paradoxem tohoto projektu přitom je, že jako trenér není nejstarší. S GuardiaNem si hned od počátku musí vytvořit správně fungující symbiózu, aby jeden mohl využít kvalit toho druhého.

Bfull se na scéně objevil na začátku roku 2021, když dostal za úkol složit tým pod křídly Gifted.uRage. Ačkoliv šlo o působení ve druhé lize, 30letý kouč se ukázal tak dobře, že po něm za pár měsíců sáhlo Dynamo Eclot. Je o něm známo, že umí týmu hodně předat, nikoho ze svých nových svěřenců však v minulosti nevedl a doba zvykání může trvat. Také on v Sampi.Tipsport musí ukázat, že tuto šanci nedostal nadarmo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.