Přejít k hlavnímu obsahu

Cryptova, eSuba a ENTERPRISE míří do Evropy. Dynamo Eclot odchází s prázdnou

7. 5. 2022 | 11:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Cesta do Evropy započala regionálními kvalifikacemi. V té česko-slovenské se v uplynulých dvou dnech střetnuli vyzyvatelé z otevřených kvalifikačních turnajů proti pozvanými elitám. A právě mezi nimi se rozhodovalo. I přesto však musel jeden z kola ven.
CS:GO tým Cryptovy
CS:GO tým Cryptovy
Zdroj: Cryptova

CEE Champions je třetí ročník mezinárodního turnaje, do kterého mají šanci se probojovat i české a slovenské týmy. Pro většinu z nich začal kvalifikační cyklus otevřenými boji, odkud prošlo osm nejlepších týmů. Na úvod dvoudenního pavouka uzavřené kvalifikace se polovina týmů poroučela, nikdo z vyzyvatelů však v následném kole neporazil pozvané celky, a tak z otevřených kvalifikací skutečně nikdo neuspěl.

Kdo se tedy porval o jeden ze tří slotů v turnaji s dotací 700 tisíc korun? Ve streamovaných zápasech si to mezi sebou rozdali ENTERPRISE esports, Dynamo Eclot, eSuba a Cryptova. Uzavřená kvalifikace byla zajímavá tím, že ENTERPRISE a eSuba ještě po odchodech klíčových hráčů nepřivítali oficiální náhrady, a tak můžeme jen spekulovat, jestli nastoupivší hráči jsou ve fázi testovaní, nebo jen dočasnými hosty.

Ze dvou rozhodující zápasů pavouka vítězů se na stream dostali ENTERPRISE a Cryptova. Tenhle zápas měl opravdu všechno, na straně prvního jmenovaného celku se neztratil ani Matěj „stinx“ Štorek, který EP vypomáhá. Cryptova se však ukázala být v parádní formě a parádně využila příležitosti v podobě oslabené konkurence. Sérii začali výhrou 16:14 na Overpassu a vše uzavřeli poměrem 16:6 na Infernu.

CEE Champions
CEE Champions
Foto: CEE Champions

Ve druhém duelu se proti sobě postavily týmy eSuba a Dynamo Eclot. Barvy modré krve jako náhradník aktuálně hájí Martin „zur1s“ Sláma, který si zvyká a testuje své dovednosti v trošku jiné roli, než byl v dřívějších týmech zvyklý. Týmu to ale vůbec nevadilo. Esuba dokázala těsně uzavřít Mirage 16:14 a po výhře 16:10 na Infernu jsme poznali druhý postupující celek do mezinárodních bojů o stovky tisíc korun.

O třetí slot se posléze utkali poražení. ENTERPRISE i Dynamo Eclot mají o motivaci postaráno a favorit se odhadoval jen těžko. DNE vlétli do série dobře zvládnout Mirage, kterou opanovali poměrem 16:8, EP ale výhrou 16:14 na Infernu sérii srovnali. Rozhodovat tak musel decider. Také tady diváci viděli napínavou a vyrovnanou hru, DNE však opět těsně padli, tentokrát 17:19. ENTERPRISE tak mohou slavit.

Mezinárodní část turnaje startuje přesně za týden. Cestu česko-slovenského trojlístku budeme pokrývat, vedle toho se však můžete těšit také na pořádnou nálož živých přenosů. Kdo na twitch.tv/playzoneup ještě nemá follow, měl by to urychleně napravit. Velcí fanoušci pak mohou dorazit do Vodafone PLAYzone Areny!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.