Přejít k hlavnímu obsahu

Surge je za rohem! Jedenáct českých borců se popere o postup mezi evropskou elitu

11. 5. 2022 | 07:55 VALORANT Preview
Druhý split letošního ročníku Valorantu se kvapem blíží a s ním započne i regionální liga VRL 2022 East: Surge s českými borci. Soutěžit se opět bude o šanci probojovat se mezi evropskou elitu, což se povede pouze jednomu celku z osmi kvalifikovaných.
Minny & Sh0uTy
Minny & Sh0uTy
Zdroj: Riot Games

Soutěž VRL East Surge je regionální liga, která je branou ambiciózních hráčů na prestižní akce. Česko se může pochlubit dvěma sestavami, které zde participují. Entropiq se účastnil již první části letošní sezóny, kterou zakončil na páté pozici. Jedinou provedenou změnou od té doby je výměna trenéra, kdy humliKa nahradil KickerzD z Rumunska. Dovede je tentokrát kapitán Michal „SH0UTy“ Glacner k vítězství?

Naopak poprvé si Surge vyzkouší nováčci z Enterprise Esports, kteří si cestu až sem museli tvrdě vybojovat. Ale právě díky jejich bojovnosti dostali šanci konkurovat dalším dychtivým týmům v této soutěži. V předchozím článku jsme zmínili tváře všech členů sestavy a určitě bude co sledovat. České derby se bude konat 18. května. To si nechcete nechat ujít. Stačí naladit Twitch.

V soutěži najdeme ještě jednoho českého zástupce a je jím Martin „Hitch“ Srp, který i druhý split odehraje v dresu polské organizace NOM eSports. Ti v první části sezóny naprosto dominovali základní části, ale v play-off jim už nebylo přáno. Teď jsou ale připravení ukázat svůj um.

Samozřejmě nebude chybět ani vítěz předchozího splitu Anonymo Esports. Druhý finalista AWARIA rozpustil sestavu, proto ho nahradí TENSTAR. Další účastníci jsou Anorthosis Famagusta EsportsDiamant EsportsZero Tenacity. Startuje se už 11. května a přenos s českým komentářem zprostředkuje Hitpoint.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.